rss

R-Klasse e un esec, dar va fi produs in continuare

  1. 22/01/2009
  2. Tags: Autoeconomie, Mercedes, R-Klasse
    Vezi toate fotografiile (1)


    R-Klasse este, se pare, raspunsul la o intrebare pe care n-a pus-o nimeni, ceea ce s-a si reflectat in vanzari. Desi acestea sunt foarte proaste, Mercedes il va pastra totusi in productie, doar pentru ca sistarea imediata a proiectului ar aduce pierderi mai mari.

    Undeva la granita dintre un monovolum si un SUV, R-Klasse a fost prezentat la sfarsitul lui 2005 si urma sa fie produs in 50.000 de exemplare anual. Din pacate aceasta cifra n-a fost atinsa niciodata, iar in cel mai bun an (2006) abia s-au vandut 18.000, dupa care cererea, practic, s-a prabusit.

    Anul trecut doar 7.733 de cumparatori au optat pentru R-Klasse, deci te-ai astepta ca productia sa fie oprita imediat. Insa, in mod paradoxal, sistarea productiei costa mai mult decat continuarea ei, asa ca, cel putin in viitorul apropiat, R-Klasse va mai avea loc in oferta fabricantului din Stuttgart.

    Modelul de nisa are cateva componente speciale, fabricate doar pentru el, iar Mercedes vrea sa mai recupereze o parte din banii investiti in ele, deci R-Klasse se mai produce o perioda.
    Vizualizari: 886