rss

PSA Citroen Peugeot dezvolta noi motoare de 1,0 litru

  1. 29/04/2008
  2. Tags: Psa citroen peugeot
    Vezi toate fotografiile (1)
    Grupul PSA Peugeot Citroën a decis sa dezvolte o noua serie de motoare pe benzina de 1,0 litru in 3 cilindri, cu putere cuprinsa intre 70 si 100 CP. Acest propulsor va prezenta ca avantaje un consum redus de carburant si emisii scazute de CO2 si ii va permite Grupului, lider mondial in acest moment in domeniul vehiculelor cu emiisii reduse, sa-si mentina si sa-si intareasca avantajul competitiv.

    Obiectivul sau este sa propuna pe piata vehicule al caror nivel al emisiilor de CO2 sa fie inferior valorii de 100 g/km fara o tehnologie aditionala. In acest sens, doua facilitati de productie competitive vor fi instalate – una in Franta si a doua in Europa de Est.

    Facilitatea din Franta, cu o capacitate de productie de 600.000 de motoare anual, va deveni operationala incepand cu 2011. Ea va fi instalata in cadrul uzinei PSA Peugeot Citroën Trémery si va permite crearea unui numar de 500 de locuri de munca.

    In 2007, uzina Trémery, situata la 15 km de orasul Metz, a produs 1,74 millioane de motoare. De la crearea sa in 1979, aceasta uzina cu un efectiv de 4.100 de salariati, una dintre cele mai performante din lume, a realizat peste 30 de milioane de motoare.

    A doua facilitate va fi instalata in Europa de Est intr-un orizont de 4 ani – in 2012. Pentru a identifica locatia optima pentru implantarea acestei uzine de motoare, PSA Peugeot Citroën a demarat prospectarea mai multor tari din regiune. Decizia finala va fi luata anul acesta.

    Prin aceasta uzina din Europa de Est, Grupul PSA Peugeot Citroën isi consolideaza pozitia in aceasta zona geografica. Aceasta facilitate industriala vine in completarea uzinelor din Slovacia (Trnava), Republica Ceha (Kolin) si Turcia (Bursa), in ofensiva comerciala din regiune.
    Vizualizari: 1114