rss

Proiect de lege adoptat: Proprietarii pot asista la reparatiile din service

  1. 20/02/2013
  2. Tags: RAR, service
    Vezi toate fotografiile (1)

    Camera Deputatilor a adoptat un proiect de lege care permite proprietarilor de masini sa asiste vizual sau prin intermediul unei camere video la operatiunile de service. In cazul in care nu sunt considerate conforme, reparatiile pot fi contestate.

    Proiectul de lege care ofera propritarilor de autovehicule sa fie martori la interventiile de service a fost adoptat de Camera Deputatilor, cu 324 de voturi "pentru", un vot "impotriva" si 2 abtineri. Camera Deputatilor este for decizional.

    Astfel, proprietarul poate asista vizual la reparatie chiar de langa bancul de lucru, unde va fi creat un spatiu special, fie dintr-o oncapere dedicata, de unde va urmari cu ajutorul unei camere de luat vederi amplasata in service.

    In cazul in care proprietarul este de parere ca interventia nu este conforma cu normele in vigoare sau ca pretul acesteia a fost exagerat, acesta poate sa depuna o contestatie in urma carei cei de la RAR vor avea obligatia de a verifica, in termen de sapte zile, contestatia respectiva.

    Service-urile care primesc cinci contestatii vor fi supuse din nou de catre inginerii RAR auditoriului de acordare a dreptului de a repara autovehicule. Daca auditul are loc de doua ori în 12 luni, service-ul respectiv va avea licenta suspendata.

    Noile reglementari vor forta service-urile sa fie transparente fata de clienti, urmand ca acestia sa explice atat toate interventiile, cat si costurile acestora.

    Accesul proprietarilor la procedura de service este acordat doar la solicitarea acestora si are loc intr-un spatiu amenajat special, nefiind obligatorie prezenta lor in cadrul unitatii de service pe parcursul efectuarii reparatiei.

    In urma fiecarei reparatii, unitatile service vor fi nevoite sa înregistreze rezultatele verificarilor efectuate, sa mentina dovezi care sa confirme conditiile tehnice de calitate oferite.

    Vizualizari: 3242