rss

Proiect de lege: Soferii nu vor putea conduce masini neinmatriculate pe numele lor

  1. 25/02/2013
  2. Tags: Bulgaria, inmatriculare, Masini
    Vezi toate fotografiile (1)

    Soferii care circula cu autovehicule inmatriculate pe numele altor persoane vor fi sanctionate,conform unui proiect de OUG privind circulatia pe drumurile publice, propus de Ministerul Afacerilor Interne.

    Ministerul Afacerilor Interne a propus spre dezbatere publica un proiect de Ordonanta de Urgenta pentru modificare si completarea OUG nr 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice. Printre alte noutati se numara si sanctionarea soferilor care conduc vehicule care nu sunt inmatriculate pe numele lor.

    Aceasta masura a fost elaborata pentru a evita situatiile provocate in ultimii ani de soferii care au comis infractiuni cu ajutorul vehiculelor inmatriculate in alte state si pentru a evita evaziunea fiscala legata de transcrierea dreptului de proprietate al unui automobil inmatriculat deja in Romania.

    Vehiculele detinute de companii nu sunt afectate de aceasta decizie daca utilizatorul este mentionat in certificatul de inmatriculare, vehiculul este destinat transportului public de marfuri sau persoane, este utilizat in regim de inchiriere sau folosit de un angajat sau asociat in raport cu persoanele mentionate in certificatul de inmatriculare sau soferul a incheiat un contract de leasing.

    Daca proiectul propus de MAI va intra in vigoare, vanzatorul unui automobil inmatriculat in Romania va fi obligat, ca in termen de cinci zile lucratoare de la instrainare, sa anunte autoritatile compentente cu datele noului proprietar. Noul proprietar va avea la dispozitia 30 de zile pentru a declara si inregistra vehiculul respectiv pe numele sau.

    In cazul celor care au autovehicule inmatriculate in alte state, proiectul ii obliga sa posede un document doveditor al titlului de proprietate si o traducere legalizata a documentului respectiv.


    In caz contrar, conducatorul auto va fi pedepsit cu o amenda cuprinsa intre 450 si 600 de lei (clasa a III-a de sanctiuni contraventionale). Daca respectivul sofer va fi prins conducand vehiculul respectiv la 30 de zile de la dobandirea autovehiculului, in afara exceptiei punctate mai anterior, acesta va fi pasibil de o amenda din clasa a patra de sanctiuni, cuprinsa intre 675 si 1.500 de lei.

    In aceasta situatie se afla mai multi soferi din Romania care conduc masini inmatriculate in Bulgaria pe numele unui cetatean bulgar si care poseda doar o procura si un act de vanzare-cumparare cu cetateanul bulgar.

    Vizualizari: 50054
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »