rss

Traseul, o noua proba pentru permisul de conducere a motocicletei (proiect)

  1. 22/08/2012
  2. Tags: motocicleta, permis
    Vezi toate fotografiile (1)

    Proba practica in traseu ar putea face parte din examenul pentru obtinerea permisului de conducere a motocicletei, respectiv pentru categoria A si subcategoria A1, conform unui nou proiect de hotarare de guvern, anunta Mediafax.

    Cei care planuiesc sa obtina permisul de conducere a motocicletei ar putea fi supusi, din 2013, si la o proba practica de traseu, potrivit unui proiect aflat momentan in dezbatere publica.

    "Modificarile propuse creeaza cadrul normativ pentru operationalizarea prevederilor Ordinului ministrului administratiei si internelor nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducere referitoare la verificarea comportamentului in trafic a candidatilor la obtinerea permisului de conducere din categoria A si A1, incepand cu data de 19 ianuarie 2013", conform notei de fundamentare a proiectului.

    Potrivit noilor reglementari de lege, examenul pentru categoria A si subcategoria A1 va include:

        a) proba teoretica, de cunoastere a reglementarii circulatiei rutiere, a notiunilor elementare de mecanica si a notiunilor de prim ajutor;

        b) proba practica de conducere in poligon, pentru vehiculele din categoria A si subcategoria A1;

        c) proba practica de conducere a autovehiculului in traseu, corespunzatoare categoriei de permis solicitat.

    Pentru categoria A (motociclete) si subcategoria A1 (motocicleta usoara cu o capacitate care nu depaseste 125 cm3 si o putere de cel mult 11 kW), examenul nu consta, in prezent, si in proba de traseu.

    Vizualizari: 2123