rss

Proiect: Pasaje pietonale pe Centura Capitalei, plus o noua taxa

  1. 26/08/2013
  2. Tags: Autostrada, Taxa
    Vezi toate fotografiile (1)

    Guvernul Romaniei intentioneaza sa construiasca pasarele pe Centura Capitalei, in scopul fluidizarii fluidizarii traficului in zona Prelungirea Ghencea - comuna Domnesti, anunta Mediafax. Mai mult decat atat, soferii care circula pe autostrada, de la Pitesti la Constanta, ar putea plati o noua taxa.

    Centura Bucurestiului ar putea fi suferi imbunatatiri in viiturul apropiat, guvernantii planuind sa construiasca pasarele. In acest sens, va fi utilizat un proiect vechi, care viza construirea de pasarele in intersectiile aglomerate, demersurile pentru organizarea licitatiei fiind deja facute. Pasarelele vor fi vor fi amplasate la intersectia Centura Bucuresti cu Soseaua Cernica si la intersectia care leaga Prelungirea Ghencea de comuna Domnesti.

    Dan Sova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura, estimeaza ca lucrarile vor fi finalizate in cursul anului 2014, daca nu vor exista contestatii la licitatie. Pasarelele promise reprezinta o solutie temporara pana la terminarea lucrarilor de modernizare la centura de Sud a Capitalei, intarziate de guvernarea actuala prin taierea fondurilor necesare derularii proiectului, dupa cum analizeaza Hotnews.ro. Lucrarile la noile pasarele ar putea fi finantate din bugetul statului, daca guvernantii nu vor putea obtine finantare europeana.

    De cealalta parte, modernizarea Centurii de Sud a Capitalei ar putea beneficia de fonduri provenite dintr-o noua taxa ce urmeaza a fi achitata de soferii care vor circula pe autostrada de la Pitesti la Constanta.

    Momentan, cuantumul taxei si modalitatea de plata a acesteia nu sunt cunoscute.

    Vizualizari: 4895
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »