rss

Productia lui MG a inceput la Nanjing

  1. 29/03/2007
  2. Tags: MG, Nanjing Auto
    Vezi toate fotografiile (1)
    Nanjing Auto a inceput oficial productia modelelor MG in aceasta saptamana la doi ani de la achizitionarea drepturilor de fabricare a masinilor companiei MG Rover.

    Cel mai vechi producator chinez va avea insa un mic ghimpe in coasta plasat de SAIC, concernul care a reusit sa-i „fure” drepturile de productie a doua model Rover (SAIC produce deja Rover 75 pentru piata chineza, masina botezata Roewe 75).

    Spre deosebire insa de rivalul sau, Nanjing are dreptul de a produce masinile MG fara le inlocui numele sau emblema si asta ii va ajuta atunci cand vor exporta produsele in Marea Britanie si Europa sau, mai tarziu, in SUA (unde au de gand sa faca si o fabrica).

    Totusi, chinezii au raportat recent ca au probleme in strangerea de fonduri pentru expansiunea gamei de modele, bancile fiind reticente la eventuale imprumuturi din cauza faptului ca Nanjing a pierdut bani in ultima vreme.

    Ca urmare, doar TF va fi construit pentru inceput, urmand ca timpul si finantarea altora sa decida daca MG va mai apare pe strazi si in alte forme.

    Vizualizari: 914