rss

Productia de serie a BMW iX incepe la uzina din Dingolfing

  1. 04/07/2021
    Vezi toate fotografiile (1)

    Productia standard a modelului complet electric BMW iX a inceput astazi in Dingolfing. Uzina din Bavaria Inferioara produce acum automobile cu toate variantele de sisteme de propulsie, adica automobile cu motor termic, cu sistem plug-in hybrid si complet electrice, toate pe o singura linie. Milan Nedeljkovic, membru al Consiliului de Administratie al BMW AG, responsabil pentru productie: "Lansarea BMW iX marcheaza o alta etapa importanta in extinderea electrificarii si demonstreaza transformarea cu succes a retelei noastre de productie catre mobilitate electrica si digitalizare."
    BMW iX este fabricat la cea mai mare uzina de productie a BMW Group din Europa pe o linie de asamblare cu flexibilitatea de a construi un mix de modele BMW Seria 5, Seria 7 si Seria 8. Pentru a face fata acestei flexibilitati si varietatii de sisteme de propulsie, zona de asamblare a automobilelor la Dingolfing a fost extinsa si reconstruita. BMW Group a investit in total peste 400 de milioane de euro in productia BMW iX la uzina auto din Dingolfing. Multe dintre remodelarile si masurile structurale necesare pentru BMW iX aduc beneficii deja pentru generatiile viitoare ale BMW Seria 7 si Seria 5 care vor iesi de pe linia de productie in Dingolfing in urmatorii ani. De asemenea, au fost anuntate variante complet electrice pentru ambele game de modele.
    Jumatate din volumul de productie este deja electrificat pana la mijlocul deceniului
    Cu BMW iX si alte modele plug-in hybrid doar de la uzina din Dingolfing, BMW Group intentioneaza ca anul acesta sa dubleze procentul de automobile electrificate produse fata de 2020. Pana la mijlocul deceniului, jumatate din automobilele produse la Dingolfing vor fi electrificate. Noul model va juca un rol important in acest sens. "Pana anul viitor, BMW iX va fi deja unul dintre modelele cu cel mai mare volum din aceasta locatie", potrivit lui Nedeljkovic. BMW iX va fi urmat in toamna de BMW i4, care va fi construit la München. La sfarsitul anului viitor, toate uzinele germane vor produce cel putin un automobil complet electric.
    Cunostinte vaste: productia de automobile si sisteme de propulsie electrice la fata locului
    Productia BMW iX la Dingolfing beneficiaza de cunostinte si expertiza vaste, de la sisteme electrice de propulsie, la productia de elemente de caroserie din aluminiu. Interactiunea stransa intre zone diferite permite un nivel ridicat de activitate interna si linii scurte de comunicatie, precum si asigurarea unei tehnologii de productie optime in ansamblu. Inima complet electrica a BMW iX - sistemul de propulsie electric extrem de integrat si bateria de generatia a cincea -, precum si puntea completa sunt produse la fata locului, impreuna cu uzinele de componente din Dingolfing. Capacitatea de productie va fi extinsa in mod sistematic si, din 2022, Dingolfing va putea produce sisteme de propulsie electrice pentru mai mult de jumatate de milion de automobile electrificate.
    BMW iX ca pionier
    BMW iX introduce o multitudine de inovatii in produsele si procesele de productie de la uzina - in special in arhitectura sistemului electric al automobilului, software, servicii digitale, conectivitate si functii de condus autonom. Drept urmare, automobilul joaca un rol important de pionier si face din Dingolfing "e-car" si "smart-car ready" ca fabrica principala a BMW Group pentru clasa de lux.
    De asemenea, BMW iX este un pionier important in productie, aducand tehnologii viitoare in sistemul de productie - precum metode digitale pentru instruirea angajatilor, automatizarea proceselor logistice, punerea in functiune virtuala si validarea sistemelor de asistare a condusului.
    Christoph Schroder, directorul uzinei BMW Group Dingolfing: "Fiind principala uzina pentru clasa de lux, locatia noastra produce avanpostul tehnologic al BMW Group. Se dovedeste inca o data ca un pionier pentru mobilitatea de maine si ca lider in industrie in domeniile-cheie viitoare ale activitatii auto, cum ar fi electrificarea, digitalizarea si dezvoltarea durabila. In acest fel, BMW iX continua transformarea cu succes a locatiei BMW Group din Dingolfing care a inceput cu mult timp in urma."
    Accent special pe dezvoltare durabila
    Subiectul dezvoltarii durabile este ferm ancorat in intreaga companie. Un accent deosebit se pune pe imbunatatirea amprentei de CO2- in special in productia de automobile electrice. Auditorii independenti au confirmat ca potentialul de emisii de gaze cu efect de sera al BMW iX xDrive40 este cu aproximativ 45% mai mic decat cel al unui automobil Sports Activity Vehicle comparabil cu motor termic. "Suntem deja un reper de dezvoltare durabila pentru industria noastra. Dar vom continua sa investim in tehnologii de economisire a resurselor si ne vom stabili obiective ambitioase pentru cea mai durabila productie", a subliniat responsabilul de productie Milan Nedeljkovic. BMW Group adopta o abordare holistica pentru reducerea emisiilor de CO2 si minimizarea consumului de resurse care acopera intregul lant de valori, nu doar productia, precum si lantul de aprovizionare si faza de utilizare.
    BMW Group a reusit deja sa reduca consumul de resurse pe automobil produs cu mai mult de jumatate intre 2006 si 2020. Emisiile de CO2 au fost reduse chiar mai semnificativ - cu pana la 78%. Obiectivul este de a reduce emisiile de CO2 pe automobil produs cu inca 80% pana in 2030. "Pentru a realiza acest lucru, am facut unele modificari la uzina din Dingolfing si am implementat o serie de masuri noi", spune directorul uzinei, Christoph Schroder. De exemplu, BMW iX este produs exclusiv folosind energie verde regionala si provenita direct de la doua hidrocentrale situate pe raurile Isar si Lech. Întreaga uzina, la fel ca toate locatiile BMW Group, va fi si neutra din punct de vedere al emisiilor de carbon din acest an, prin utilizarea unor compensari si certificate corespunzatoare.
    Alte aspecte ale dezvoltarii durabile variaza de la instalatii eficiente din punct de vedere energetic pana la planificarea ambalajelor, trecand prin logistica de transport si reciclare, pana la si inclusiv teme precum biodiversitatea si gestionarea apei. Uzina din Dingolfing este, prin urmare, capabila sa atinga o rata de reciclare de peste 90% si o rata de recuperare chiar mai mare de peste 99%. Puturile proprii ale uzinei indeplinesc peste 40% din necesarul de apa, contribuind astfel la conservarea rezervelor de apa potabila din regiune. BMW Group si-a redus deja consumul de apa cu peste 30% per total din 2006.
    BMW iX drept catalizator al schimbarii: schimbare activa a competentei
    BMW iX creeaza nevoia de formare suplimentara dincolo de experienta si competenta vasta care sunt deja disponibile. Accelereaza schimbarea competentelor care are loc deja in cadrul retelei de productie si ajuta la pregatirea fortei de munca pentru cerintele unei noi ere. În acest fel, dezvoltarea angajatilor in intreaga companie este orientata spre digitalizare si mobilitate electrica. Ca parte a celei mai mari ofensive de instruire din istoria companiei, 75.000 de angajati sunt instruiti in domeniile viitoare de activitate.
    Numai la Dingolfing, peste 4.000 de angajati s-au mutat din 2012 in locuri de munca cu perspective de viitor puternice. Un exemplu actual in acest sens este crearea si extinderea Centrului de Competenta pentru Productia de Sisteme de Propulsie Electrice in locatie, care anul trecut si-a dublat numarul de angajati de la 600 la 1.200. Este probabil ca acest numar sa creasca la peste 1.900 pana la sfarsitul anului.
    Reteaua de productie BMW Group
    Flexibila si foarte eficienta, reteaua de productie a BMW Group poate reactiona rapid la pietele in schimbare si fluctuatiile vanzarilor in regiuni. Competenta in productie reprezinta o contributie principala la rentabilitatea BMW Group.
    Reteaua de productie a BMW Group utilizeaza o gama de tehnologii digitale inovatoare si Industry 4.0 (IoT), inclusiv realitate virtuala, inteligenta artificiala si aplicatii de imprimare 3D. Procesele si structurile standardizate din sistemul de productie asigura calitate premium constanta si permit un grad ridicat de personalizare.

    Vizualizari: 1015