rss

Producatorii auto europeni vor abandona obiectivele pe 2008 si 2009

  1. 21/10/2008
  2. Tags: Daimler, PSA, Renault
    Vezi toate fotografiile (1)

    Producatorii europeni de automobile vor renunta la obiectivele pentru 2008 si 2009 in contextul in care se confrunta cu scaderea cererii si cu o majorare a costurilor de productie, anticipeaza analistii potrivit Reuters.

    Desi au vorbit in termeni generali despre felul in care criza financiara afecteaza sectorul auto, reprezentantii Daimler, ai PSA Peugeot-Citroen, Renault si FIAT au refuzat sa comenteze despre tintele lor inainte de publicarea rezultatelor trimestriale.

    Volkswagen isi va publica rezultatele financiare in 30 octombrie.

    Criza financiara mondiala nu numai ca a decimat vanzarile, dar inasprirea conditiilor de creditare a ingreunat finantarea operatiunilor zilnice ale producatorilor auto, dincolo de faptul ca a redus oferta de imprumuturi ieftine pentru posibilii cumparatori.

    In primele noua luni ale anului, vanzarile de masini au scazut cu 4,4% in Europa, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Ritmul declinului s-a accelerat in septembrie, cand inmatricularile de automobile noi din Europa au scazut cu 8,2% fata de primele noua luni din 2007.

    Producatorii de automobile au luat deja masuri de combatere a scaderii cererii, in contextul in care FIAT inchide temporar fabrici, iar Nissan isi reduce productia la o fabrica din Spania.

    Sectorul productiei auto, afectat de lipsa de bani, se confrunta si cu cresteri suplimentare ale costurilor, din cauza nevoii de a construi masini mai putin poluante, care sa respecte standardele stricte propuse de autoritatile europene.

    Liderii europeni, pe de alta parte, iau in considerare posibilitatea de a acorda asistenta financiara producatorilor auto, ca sa construiasca masini cu consum mai mic de carburant, dupa ce omologii lor americani au aprobat alocarea a 25 miliarde dolari pentru credite cu dobanda mica, acordate celor trei producatori principali de automobile.

    Sursa: NewsIn

    Vizualizari: 828