rss

Privatizarea Automobile Craiova, finalizata la 21 martie

  1. 11/03/2008
  2. Tags: Automobile Craiova
    Vezi toate fotografiile (1)
    Constructorul american Ford va prelua efectiv Automobile Craiova la 21 martie, la ceremonia organizata la Craiova urmand sa participe directorul general al Ford Europe, John Fleming, si premierul Calin Popescu Tariceanu.

    "Deocamdata nu s-a stabilit un program al evenimentului, dar la Craiova vor fi prezenti premierul Calin Popescu Tariceanu si directorul pe Europa al concernului Ford, John Fleming. Practic, la 21 martie se va face preluarea uzinei de catre Ford", a spus ministrul liberal.

    Ford a incheiat anul trecut contractul pentru cumpararea actiunilor detinute de stat la Automobile Craiova - reprezentand 72,4 % din capital - pentru 57 milioane de euro, producatorul american angajandu-se la investitii directe de 675 milioane euro pentru modernizarea fabricii si la suplimentarea numarului de angajati.

    Valabilitatea contractului de privatizare a Automobile Craiova, care expira la 14 martie, ar putea fi prelungita cu pana la 30 de zile.

    Premierul Tariceanu declarase saptamana trecuta ca documentele de finalizare a privatizarii vor fi semnate la sfarsitul acestei luni.
    Vizualizari: 895