rss

Primul supercar libanez!

  1. 22/09/2008
  2. Tags: David Frem, Frem F1
    Vezi toate fotografiile (7)


    Greu de crezut, dar supercar-ul din imaginile alaturate, cu un look inspirat, evident, de la bolizii de Formula 1, vine din... Liban! Frem F1, denumit asa dupa creatorul sau, David Frem, un tanar libanez care studiaza la Universitatea Americana de Stiinte si Tehnologie, este un supercar al carui scop este sa concureze cu modele deja consacrate, precum Ferrari sau Lamborghini.

    Propulsia este asigurata de un motor de origine Volkswagen, un modest - in comparatie cu rivalii sai - 2.0 litri cu 16 valve si patru cilindri, in timp ce transmisia poarta semnatura Audi. Aceasta combinatie asigura, potrivit designer-ului libanez de 25 de ani, viteza maxima de 200 km/h. Foarte putin avand in vedere ca sportivele italiene depasesc de obicei bariera de 300 km/h.

    In rest, Frem F1 dispune de dotari pe care constructorii consacrati nu le ofera decat pe modelele de top: faruri xenon, camera de luat vederi pentru mersul in marsarier, sistem de navigatie si plafon transparent. Pentru a obtine stabilitate maxima in viraje, caroseria realizata din fibra de carbon se afla la doar 10 centimetri de sol.



    Vizualizari: 831