rss

Primul Subaru Impreza WRC e de vanzare

  1. 23/02/2009
  2. Tags: Impreza, Prodrive, Subaru, Wrc
    Vezi toate fotografiile (3)


    Dupa ce Subaru s-a retras din Campionatul Mondial de Raliuri, Prodrive vrea "sa faca loc" in atelierele proprii si a decis sa scoata la vanzare cateva modele ce au facut istorie de-a lungul anilor. Printre ele se afla si primul model WRC din istoria companiei, aruncat in lupta de japonezi in 1997.

    Bolidul cu seria de sasiu PRO-WRC-97-001 este bazat pe versiunea coupe a lui Impreza si a fost condus de piloti celebri, cum ar fi regretatul Colin McRae, pentru echipa de fabrica.
    Dupa aceea, incepand cu 1998, a fost inchiriat mai multor echipe private.

    Inainte sa fie scos la vanzare a fost restaurat complet si acum se prezinta in aceeasi stare ca si la startul Raliului Finlandei de acum 12 ani. Pretul de 85.000 lire sterline nu este mare, mai ales daca tinem cont pedigree-ul masinii, deci nu m-ar mira sa se ajunga chiar la o licitatie.

    Pe langa modelul amintit, mai sunt scoase la vanzare alte sapte exemplare de fabrica, precum si 17 Impreza de grupa N. Pretul acestora variaza intre 50 de mii de lire si 350.000, aceasta ultima valoare fiind adjudecata de masina folosita de Solberg la inceputul anului trecut.

    Vizualizari: 3121