rss

Primul Nissan cu pila de combustie va fi o masina sport sau de lux

  1. 18/08/2008
  2. Tags: Infiniti, Nissan, Pila de combustie
    Vezi toate fotografiile (1)


    Un prototip Nissan, animat de o pila de combustie, detine deja recordul pe Nurburgring in aceasta clasa, deci nu-i foarte deplasata ideea japonezilor ca prima versiune de strada ce va folosi aceasta tehnologie sa fie o masina sport sau una de lux, ori un melanj intre ele.

    Un alt argument pentru un model premium este dat de tehnologia in sine, foarte scumpa. Iar o masina normala, la un pret de aproximativ 100.000 USD, estimat de Nissan, nu va atrage precum una sport sau de lux.

    “Ea trebuie sa atraga nu doar prin tehnologie” - a declarat Izuho Hirano, directorul fabricii unde Nissan construieste pile de combustie.

    Deci, costul mare va fi mascat de un model elitist (foarte probabil un Infiniti), ceea ce va da ocazia niponilor sa-l lanseze mult mai repede si, in acelasi timp, sa reduca costurile tehnologiei pe parcurs (in loc sa astepte pana scad costurile si abia dupa aia sa lanseze un model de serie).

    Indiferent de ce decizie va fi luata, vom mai astepta mult si bine pentru versiunea de serie, mai ales ca primele estimari spun ca aceasta nu va sosi inainte de 2014.
    Vizualizari: 1423
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »