rss

Primul Dodge Challenger SRT8 este al lui Jay Leno

  1. 04/06/2008
  2. Tags: Challenger srt8, Jay leno
    Vezi toate fotografiile (4)
    Astazi, stirea ca Jay Leno a pus mana pe primul exemplar Dodge Challenger SRT8 a facut inconjurul Americii si, ceva mai tarziu, a ajuns si la noi. Vedeta tv s-a prezentat dis de dimineata la un dealer din California, a semnat actele si a plecat acasa cu supercarul lui GM, iar pozele facute la fata locului de angajatii reprezentantei s-au raspandit repede in toata lumea, via internet.

    Poate ca acest eveniment ar fi trecut neobservat, daca nu era vorba despre primul Dodge Challenger SRT8 si despre o persoana atat de populara peste ocean. In plus, Jay Leno este cunoscut pentru pasiunea sa, atat pentru automobile, cat si pentru motociclete, avand o colectie impresionanta de astfel de vehicule.

    Challenger-ul cumparat de Leno este echipat cu un motor HEMI V8 de 6.1 litri care dezvolta 425 CP si aproape 570 Nm, aceste performante fiind transmise la roti cu ajutorul unei cutii de viteze automate cu cinci rapoarte. La capitolul performante, mai este de notat sprintul de la 0 la 100 km/h in mai putin de 5 secunde si "0-160-0" km/h in 17 secunde.

    O noua piesa impresionanta care se alatura la colectia de sute de masini a americanului, care mai cuprinde, printre altele, un Dodge Challenger din 1970, un Shelby Mustang 350 GT din 1965, un Chrysler Imperial din 1956, un Mercedes Benz SLR McLaren, iar la moto sa amintim doar Ducati Demosedici RR.
    Vizualizari: 1110