rss

Primele zvonuri privind noul Jaguar XJ

  1. 22/02/2007
  2. Tags: Jaguar XJ
    Vezi toate fotografiile (1)
    O prestigioasa revista din Marea Britane a reusit sa obtina primele informatii privind designul viitorului Jaguar XJ, iar acestea sunt cel putin spectaculoase, daca nu infioratoare pentru clientii traditionali.

    Intr-un acces de „ori la bal, ori la spital”, marca din Browns Lane va crea o limuzina cu un design radical, poate chiar mai provocator decat cel al conceptului CX-F.

    Desi initial declarase ca superbul sedan prezentat la Detroit nu va fi decat intr-o mica masura o sursa de inspiratie pentru viitorul XJ, criticile tot mai dese primite vizavi de linia conservatoare a navei amiral Jaguar i-a determinat pe britanici sa-i reconsidere afirmatia.

    Asteptata sa apara la sfarsitul lui 2009, limuzina de lux (cunsocuta sub numele de cod X351) a fost deja modelata si dotata cu un interior provizoriu, un grup de potentiali clienti si dealeri luand deja contact cu formele acesteia. Unul dintre ei a descris-o ca aratand „ca si cum formele definitorii ale lui CX-F au fost turnate peste un Aston Martin Rapide”, ceea ce ne face sa ne gandim ca noul Jaguar XJ ar puta fi un adversar de temut pentru Mercedes CLS sau chiar Porsche Panamera.

    Din punct de vedere insa, lucrurile nu vor mai fi atat de revolutionare, date fiind dificultatile financiare atat ale marcii din Insula, cat si ale companiei-mama Ford. Foarte probabil, sasiul masinii va fi o versiune modificata a celui din aluminiu aflat in dotarea actualului XJ, iar V8-ul de 4,2 litri va fi pastrat.

    In schimb, ceva mai tarziu fata de momentul lansarii, Jaguar va oferi si un V8 nou-nout cu o cilindree de cinci litri, ce va ocupa spatiul de sub capota varfului de gama.
    Vizualizari: 874