rss

Primele poze oficiale cu Mazda3 MPS, plus Mazda3 i-stop

  1. 03/02/2009
  2. Tags: Mazda3 i-stop, Mazda3 MPS
    Vezi toate fotografiile (6)

    de Cristina Banica

    Constructorul japonez Mazda a dezvaluit cateva detalii privind doua dintre variantele Mazda3 care vor fi prezentate la Salonul Auto de la Geneva. Prima este noua Mazda3 MPS - varful Mazda3 cu sistemul „i-stop”. de gama ultra performant, care va aduce imbunatatiri ale consumului si motorizare Euro 5. I se alatura

    Noua Mazda3 MPS este mai puternica si mai economica fata de generatia precedenta, motorul sau fiind conform normelor Euro 5.

    Constructorul nu a oferit detalii suplimentare, insa a confirmat zvonurile conform carora noul model va fi dotat cu motorul de 2,3 litri DISI turbo cu injectie directa care dezvolta 260 CP si 380 Nm. In plus, pentru manevrabilitate, MPS a fost dotat cu un diferential cu alunecare controlata.

    Mazda s-a inspirat din designul iconicului WRX, si, a dotat noua Mazda3 MPS cu o priza de aer pe capota. Astfel, constructorul a conferit un aspect mai agresiv noului sau hot-hatch. Jantele din aliaj mari, evacuarea dubla, spoilerul spate cu aspect de difuzor, farurile de ceata rotunde completeaza lista cu diferente fata de varianta de serie.

    Mazda3 cu sistemul „i-stop”
    adauga o noua optiune in gama de modele. Cuplat cu motorul MZR 2.0 DISI (Direct Injection Spark Ignition), sistemul „i-stop” produce o economie de aproximativ 12% a carburantului (in mediul urban) comparativ cu varianta standard Mazda3.

    Ambele variante vor iesi pe piata la scurt timp dupa “parada” de la Geneva. Mazda3 va concura in Europa cu masini ca VW Golf, Opel Astra si Renault Megane.

    Vizualizari: 1485