rss

Primele informatii despre noul Mercedes CLK

  1. 29/03/2007
  2. Tags: Coupe, Mercedes CLK
    Vezi toate fotografiile (1)
    Coupe-ul din Stuttgart a cam ramas in urma BMW-ului Seria 3 Coupe (E92), deci nu-i de mirare ca inginerii lucreaza din plin sa introduca cat mai devreme generatia urmatoare.

    Oficial masina fusese programata pentru 2009, dar deja luna trecuta un prototip functional a fost observat in cadrul unor teste in Suedia, iar aceasta poza realizata pe calculator ne arata cam cum va arata modelul de serie.

    In ceea ce priveste designul, noul CLK urmeaza scoala S-Klasse, cu o linie mediana inalta, in timp ce botul masinii este ascutit, iar farurile unghiulare.

    Acestea din urma se indeparteaza de modelul curent, catre o geometrie colturoasa care, se zvoneste, va fi si pe urmatorul E-Klasse.

    Motoarele vor fi impartite cu C-Klasse, inclusiv V6-le de 3,5 litri si 272 CP impreuna cu V8-ul de 5,5 litri, capabil de 388 CP.

    Pana la aparitia variantei AMG CLK 500 va fi varful de gama. Preparatorul oficial nu se va dezminti nici in cazul acestui model, oferind V8-ul de 6.200 cmc de 500 de cai. Se mai aud vorbe despre variante 4Matic si un hibrid.

    Pentru a recupera terenul pierdut, noul CLK va fi burdusit cu tehnologie de ultima ora, chiar de pe nava amiral a marcii.

    Astfel, coupe-ul va primi sistemul PreSafe, NightVision, sistemul de infotaiment Command si suspensie activa.

    Prezentarea oficiala va avea loc la Salonul de la Geneva 2008, iar primele livrari sunt programate pentru sfarsitul aceluiasi an.
    Vizualizari: 1313