rss

Primele fotografii BMW M3

  1. 04/04/2007
  2. Tags: BMW , BMW, M3
    Vezi toate fotografiile (2)
    Dupa conceptul „production ready” prezentat la salonul auto de la Geneva, BMW a „scapat” pe internet fotografiile oficiale ale noului M3, bomba de 420 CP bazata pe Serie 3.

    Si, Slava Domnului, masina arata foarte bine, chiar si cu acea vopsea rosie cam in afara subiectului.

    Asadar, sub capota unuia dintre cele mai asteptate modele BMW ale acestui an se afla un V8 de patru litri derivat din V10-le lui M5, care trimite rotilor din spate o forta suficient de mare pentru a da cosmaruri pe o anumita strada din Ingolstadt.

    Construit din aluminiu, aliaj aluminiu-siliciu si magneziu, agregatul nu cantareste decat 201,5 kg, cu aproape 14 kg mai putin decat propulsorul „sase-in-linie” al vechii generatii.

    Ca tehnologie, imprumuta aproape tot de la fratele mai mare, avand un unghi al V-ului de 90 de grade, un alezaj si o cursa identice, patru supape pe cilindru, tehnologie VVT bi-Vanos, clapete de acceleratie individuale pe fiecare cilindru si, bineinteles, un management electronic extrem de performant.

    Masina va fi prezentata oficial la salonul auto de la Frankfurt, devoratul modelelor Mercedes si Audi urmand a incepe la scurt timp dupa aceea.
    Vizualizari: 1066