rss

Primele detalii tehnice ale motorului revolutionar Mazda Skyactiv-X

  1. 07/06/2019
    Vezi toate fotografiile (1)

    Mazda a lansat azi noul motor revolutionar Skyactiv-X pe benzina in echiparea noii Mazda3.

    Clientii pot de acum sa comande noua Mazda3 Skyactiv-X in mai multe piete din Europa, primele livrari fiind estimate pentru aceasta toamna. Modelul poate fi comandat si in Romania cu un pret de pornire de 23.090 euro (TVA inclus). Doritorii au la dispozitie doua variante de echipare, GT si GT Plus, ambele oferind o varietate bogata de dotari tehnologice, de design si confort.

    Motorul de 2 litri si 4 cilindri, care prezinta tehnologia unica Mazda de aprindere prin compresie controlata cu scanteie (Spark Plug Controlled Compression Ignition – SPCCI), este primul de serie de acest tip din lume, alimentat cu benzina, care combina aprinderea cu scanteie, specifica unui motor pe benzina, cu aprinderea prin compresie, specifica unuia diesel.

    Noua Mazda3 Skyactiv-X va livra 180 CP si un cuplu de 224 Nm, oferindu-le soferilor performante indiferent de nivelul turatiilor, caracteristic unui motor pe benzinta, dar si un raspuns rapid, ca in cazul unui diesel. Noua Mazda3 Skyactiv-X Sedan a realizat un nivel de emisii de 96 g/km CO2 si un consum de 4,3l/100km.

    Noua Mazda3 Skyactiv-X este, totodata, echipata cu tehnologia Mazda M Hybrid, ca dotare standard. Sistemul inteligent de 24V reduce consumul de combustibil, crescand autonomia si scazand nivelul emisiilor prin refolosirea energiei recuperate in timpul decelerarii, pentru a alimenta un motor electric ce asista motorul de baza.

    Noua Mazda3 Skyactiv-X este disponibila atat pentru versiunea hatchbak, cat si pentru sedan, in combinatie cu transmisia manuala Skyactiv-MT sau automata Skyactiv-Drive, ambele cu sase rapoarte. Sistemul Mazda i-Activ de tractiune integrala este disponibil optional pentru noua Mazda3 Skyactiv-X hatchback.

    Vizualizari: 2379
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »