rss

Primele detalii pentru noul model electric Ford

  1. 03/02/2009
  2. Tags: BEV, Escape hibrid, Ford
    Vezi toate fotografiile (3)


    In septembrie anul trecut, Ford a asistat la o prezentare surpriza a celor de la Magna International, care au cumparat un Focus si l-au tranformat in vehicul electric. Cei de la Ford au fost atat de impresionati, incat au hotarat introducerea unui model de serie in 2012 bazat pe acel prototip de Focus.

    Construit impreuna cu hibridul plug-in Escape, care va debuta pana in 2011, BEV (battery electric vehicle) are la baza noua platforma de Focus care va aparea in 2010, si, va fi un autovehicul exclusiv electric. Ford doreste o autonomie de 160 de km.

    Plug-in-ul Escape are la baza modelul hibrid de Escape, pe care Ford il comercializeaza inca din 2004. El poate fi incarcat de la orice priza, si are o autonomie de 65 de km pana cand motorul pe benzina intra in functiune. Consumul hibridului plug-in pe autostrada, unde motorul pe benzina este folosit mai mult, este de 3,3 l/100km. In oras, Escape plug-in reduce consumul la 2l/100km.

    Desi autonomia este destul de redusa, avantajul lui BEV consta in pretul redus, datorat complexitatii reduse fata de un hibrid si constructia partilor de catre o singura companie – Magna. BEV va costa mult mai putin decat Chevrolet Volt, al carui pret este estimat la 40,000 de dolari.

    Vizualizari: 1162