rss

Primaria Capitalei pregateste o taxa pentru circulatia in Bucuresti

  1. 03/12/2012
  2. Tags: Bucuresti, Taxa
    Vezi toate fotografiile (1)

    Primaria Capitalei planuieste sa introduca o taxa pentru toate masinile care circula in Bucuresti, asa-numita "buvinieta". Banii incasati pe aceasta taxa vor fi utilizati pentru a sustine proiecte urbane precum autostrada suspendata.

    Primaria Bucuresti vrea sa taxeze soferii care circula in Capitala prin intermediul. Denumita "buvinieta", noua taxa ar putea fi introdusa in urmatorii doi ani, banii incasati urmand a fi folositi pentru a investi in viitoare proiecte urbane.

    Anuntul a fost facut de Ion Dedu, director executiv la Directia Transporturi, Drumuri si Sistematizarea Circulatiei din cadrul Primariei Capitalei, in cadrul unei conferinte Mediafax.

    Mai mult decat atat, Primaria Bucuresti vrea sa urmeze exemplul unor alte mari orase, precum Londra, si sa propuna o taxa pentru zona centrala a orasului, in scopul decongestionarii traficului rutier, sustin reprezentantii institutiei.

    Taxarea accesului de masini in zona centrala va avea loc doar daca eforturile de imbunatatire a sistemelor de transport public si parcare nu vor avea rezultatele scontate.

    Taxa de drum din Bucuresti ar putea fi aplicata intr-un an dau doi, alaturandu-se astfel taxei impuse vehiculelor cu tonaj mai mare de 3,5 tone. Ideea nu este una noua, aceasta fiind vehiculata inca din 2006 de Adriean Videanu.

    Vizualizari: 7776