rss

Preview: VW Passat

  1. 17/07/2008
  2. Tags: Passat
    Vezi toate fotografiile (1)
    Daca toate lucrurile vor decurge normal in cadrul companiei din Wolfsburg, vom asista la lansarea unei noi generatii Passat in 2011, ce va continua trendul de pozitionare in vecinatatea segmentului premium.

    Noua masina va avea un look si mai dinamic decat cel al actualului model de clasa medie, sursele din cadrul VW declarand ca se va apropia din acest punct de vedere de recent lansatul Passat CC.

    De asemenea, viitorul VW Passat va creste destul de mult in dimensiuni, plasandu-se in vecinatata masinilor de clasa mare – Mercedes E-Klasse, BMW Serie 5 sau Audi A6.

    Din acest motiv, simpla extindere a platformei tehnice de Golf nu mai este posibila, astfel incat Passat va fi construit pe celebra baza tehnica modulara a lui Audi.

    Totusi, asta nu inseamna ca el va imprumuta si motoarele constructorului din Ingolstadt, VW mergand pe mana agregatelor proprii: balul va fi deschis de un minuscul 1,2 litri TSI de 105 CP, cu un omonim de 1,6 litri turbodiesel in sectorul motorinelor.

    Probabil preferatele taximetristilor si al celor care vor sa arate tuturor ca si-au permis totusi un Passat, aceste versiuni vor avea ca “sefi” o serie de agregate de peste 200 CP, incluzand aici un 3,2 litri V6 de 260 CP si o versiune speciala a acestuia, de 300 CP, rezervata pentru R36.
    Vizualizari: 1018