rss

Preview: succesorul lui Ferrari F430

  1. 04/02/2009
  2. Tags: F430, Ferrari, Mille Chilli
    Vezi toate fotografiile (1)

    Ferrari F430 se apropie incet-incet de finalul carierei, astfel incat zvonurile cu privire la succesorul sau apar ca ciupercile dupa ploaie.

    Cele mai multe pariaza pe un conglomerat de tehnologii menite sa reduca la minimum masa bolidului - mare parte dintre ele "sugerate" de conceptul Mille Chilli -, precum si pe un agregat mai eficient decat actualul V8.

    Noul supercar Ferrari se ascunde sub numele de cod F142 si, la debut, va ingloba tot ceea ce este important (si la moda) azi: cutie de viteze cu dublu-ambreiaj (deja intrata in echiparea superbului California), motor cu injectie directa si sistem de franare cu capacitate de recuperare a energiei (acesta va fi dezvoltat impreuna cu Magneti Marelli).

    Intre timp, agregatul V8 va avea o cilindree de 4,5 sau 4,7 litri (in functie de acest aspect, noul Ferrari se va numi F450 sau F470) si, se zvoneste, este posbil sa primeasca supraalimentare.

    Vom vedea daca italienii vor dezvolta si o versiune Spider, sursele sugerand faptul ca misiunea de a zbarli parul clientilor a fost preluata deja de catre California.

    Vizualizari: 975