rss

Preview: SLR Speedster

 1. 13/08/2008
 2. Tags: McLaren SLR, Mercedes, Speedster
  Vezi toate fotografiile (1)
   

  Momentul cel mare din destul de scurta istorie a lui Mercedes McLaren SLR se apropie cu pasi repezi: ultima si foarte probabil cea mai reusita versiune, SLR “Speedster” (nu se stie deocamdata daca acesta va fi numele final), va intra pe piata supercar-urilor cu ambitia de care, fie vorba intre noi, coupe-ul sau cabrioletul a fost lipsit.

  Iata ultimele informatii.

  Doar 75 de unitati din acest roadster complet descoperit vor fi fabricate, fiecare dintre ele urmand a fi pretuite la circa 450.000 de euro. De acesti bani te astepti in mod normal sa primesti “mai multa” masina insa, in acest caz, ti se va da “mai putina”: SLR Speedster va fi cu 300 kg mai usor decat SLR, gratie folosirii intense a fibrei de carbon, a instalarii unor frane carbon-ceramice noi si a unui sistem de evacuare special.

  Puterea motorului V8 supraalimentat de 5,5 litri va ramane aceeasi cu a lui SLR 722 – 650 CP –, insa masa mai mica pe care o are de suportat se traduce printr-o acceleratie 0-300 km/h in numai 26 de secunde si o viteza maxima de 350 km/h, cu 13 km/h mai buna ca a lui SLR 722.

  Iar daca mai aveati dubii cu privire la calitatile de vitezist ale lui Speedster, ganditi-va ca Lewis Hamilton va fi unul dintre primii clienti...

  Vizualizari: 933