rss

Preview Hyundai Genesis

  1. 26/03/2007
  2. Tags: Genesis, Hyundai
    Vezi toate fotografiile (2)
    Cel mai mare si mai luxos model Hyundai si totodata primul al coreenilor cu motor V8 va apare la salonul auto de la New York sub forma conceptului Genesis. Sedan-ul va cauta sa ofere un raport pret/calitate/putere similar cu cel al unui Chrysler 300C.

    Dupa cum v-ati dat deja probabil seama si din aceste fotografii, termenul de „concept” e folosit cu o usoara ipocrizie, dat fiind faptul ca realizatorii sai vorbesc deja despre el ca despre un model de serie (printre altele, ei au declarat ca pretul masinii echipate cu motorul mai mic – un 3,8 litri V6 – se va situa sub bariera celor 30.000 de $).

    Insa cel mai interesant lucru pe care il propune aceasta limuzina este noul propulsor V8 de 4,6 litri, ce va transmite catre puntea spate peste 300 CP, tradusi printr-o acceleratie 0-100 km/h in aproximativ sase secunde.

    Aceasta inseamna foarte aproape de un BMW 540i, masina despre care Hyundai spune ca, va vine sa credeti sau nu, a fost depasita in materie de rigiditate a sasiului de catre Genesis.

    Sigur, sunt lucruri care trebuiesc testate si, oricum, sportivitatea unei masini nu sta doar in asta, dar sigur este faptul ca Genesis, desi ca design este un amalgam de Lexus, Ford si orice altceva care se vinde bine in SUA, arata mai inchegat si mai „corect” decat bavarezul.

    In plus, desi nu la fel de aratos, suntem aproape siguri ca va fi mai fiabil decat un Chrysler 300C. Iar daca mai adaugam la ecuatie pretul mic si avalansa de dotari standard (lunga lista va cuprinde, printre altele, faruri cu Xenon, tapiterie din piele, Bluetooth, radio-CD, cruise control si sistem de navigatie), nu e prea greu de procesat un succes de proportii, nu?
    Vizualizari: 995