rss

Preview Geneva 2009: Noutatile Honda

  1. 06/02/2009
  2. Tags: CR-Z Sports Hybrid, Fcx clarity, Honda, Honda accord, Honda Insight Hybrid, Honda S2000
    Vezi toate fotografiile (8)

    Honda a anuntat noutatile pe care le va aduce la Salonul Auto de la Geneva 2009. Astfel standul producatorului japoney va gazdui noile Honda Insight Hybride, Accord 180 CP Diesel Type-S,ultima generatie Honda S2000, conceptul CR-Z Sports Hybrid si FCX Clarity.

    Noul Insight Hybrid, ce va debuta la editia europeana a salonului auto, este un vehicul de familie practic, cu 5 locuri, cu un consum redus de combustibil si emisii reduse CO2. Insight combina un motor optimizat 1.3 litri i-VTEC cu un motor electric de dimensiuni reduse. Acest motor electric ofera asistenta motorului atunci cand sunt solicitate performante mai bune si functioneaza ca un generator in timpul decelerarii si franarii. De asemenea, permite doar functionarea electrica in anumite conditii de viteza redusa si medie.

    Elementul sau cheie este sistemul Ego Asist ce este dotare standard. Partea superioara a tabloului de bord, unde este pozitionat vitezometrul, isi schimba culoarea ambientala ce este verde daca conduceti ecologic, albastra/verde atunci cand vehiculul este condus in mod acceptabil si albastra atunci cand conduceti fara a lua in considerare economia. Masina emite 101 g/km CO2 si ofera un consum de 4.4l/100 km.

    Gazda standului Honda va fi cel mai avansat robot umanoid la nivel mondial, noul ASIMO. Acest robot ASIMO este ultima generatie a unei serii de roboti pe care Honda a inceput-o in 1986 cu modelul E0. Acesta va ajuta la demonstrarea calitatilor Insight. ASIMO a evoluat de-a lungul anilor, acum fiind capabil sa alerge, sa recunoasca persoane si obiecte, sa urce scari si chiar sa transporte si sa ofere bauturi.

    Pe langa prezentarea modelului Insight si a lui ASIMO, va avea loc si lansarea noului propulsor 180 CP, un derivat al binecunoscutului motor diesel Honda i-DTEC. Aceasta noua varianta mai puternica dezvolta 180 CP la 4000 rpm, inregistrand o crestere de 30 CP de la motorul standard i-DTEC, dar pastrandu-se aceeasi curba la aceleasi rotatii. Cuplul a fost, de asemenea, crescut cu 30 Nm, ajungand la 380 Nm la 2000 rpm.

    Motorul cu o capacitate de 2.2 litri va echipa modelele Accord in noua varianta Type-S. Pe langa cresterea semnificativa a puterii, noul model va castiga o noua bara de protectie, spoiler fata, extinderi praguri, grila cromata. Toate aceste modificari reprezinta un semn distinctiv al noului model Type-S. Mai mult, acest model va fi echipat cu jante aliaj noi, 18”, ce confera sportivitate modelului Type-S.

    Ultimul model al gamei Honda S2000, Ultimate Edition va fi comercializata in Europa incepand cu luna martie 2009. Aceasta editie limitata a fost produsa pentru a marca finalul productiei premiatului model.
    Ultimate Edition pastreaza binecunoscutul motor 2.0 litri, 9000 rpm, motor VTEC si le combina cu o caroserie Grand Prix White si jante aliaj culoare grafit. Nuanta vopselei evoca prima culoare utilizata pe vehiculul F1 Honda din 1964 si pe multe modele ulterioare. Combinarea culorii exterioare cu jantele din aliaj inchise la culoare,logoul unic de culoare neagra S2000 ofera un aspect proaspat al formei binecunoscute.


    Modele noi de la Geneva vor fi insotite de CR-Z Hybrids Sports Concept ce ofera impresia unui model ce se va alatura modelelor Insight si Civic in gama hibridelor compacte. Modelul de serie, ce se va baza pe acest sportiv 2+2, va oferi elemente cu totul noi in piata hibridelor in momentul in care va fi comercializat.

    Alaturi de modelul CR-Z se va afla vehiculul fuel cell FCX Clarity, ce este in prezent comercializat in Statele Unite ale Americii.

    Vizualizari: 2539