rss

Pretul petrolului a scazut sub 88 de dolari barilul

  1. 08/10/2008
  2. Tags: Autoeconomie
    Vezi toate fotografiile (1)


    Economia americana se afla intr-o degringolada totala si situatia tinde sa se generalizeze la nivel global. Totusi, exista o speranta ca lucrurile sa se redreseze, si asta datorita scaderii pretului la titei, aflat in continua "cadere" inca din 11 iulie, cand un baril ajunsese la cota de 147 dolari. Marti s-a inregistrat o noua scadere importanta, de 6%, pretul unui baril de petrol ajungand la doar 87,81 dolari.

    Criza petrolului a debutat anul trecut, iar de atunci atat in SUA, cat si in China, cererea pentru "aurul negru" a scazut semnificativ. Guvernul chinez a fost atat de afectat de cererea slaba, incat a incetat sa mai cumpere petrol inca din luna august si a vandut doar din stoc.

    In timp ce cererea pentru petrol a scazut, Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) se arata ingrijorata de situatia creata. Consortiul, care in cateva ocazii a crescut productia de petrol in anul precedent, planuieste sa opresca operatiunile de extragere pana in luna decembrie. Pe tremen scurt, expertii prevad o noua scadere a pretului pe baril.
    Vizualizari: 659