rss

Pretul carburantilor ar putea ajunge la 7 lei/litru

 1. 05/10/2011
 2. Tags: Benzina, carburanti, Motorina
  Vezi toate fotografiile (1)

  Tarifele la carburanti vor depasi pragul de 6 lei pana la sfarsitul acestui an, urmand ca in 2012 sa gasim la pompe preturi de peste 7 lei/litru, pe fondul calcularii accizelor la un curs leu/euro de 4,3 lei.

  In urma stabilirii unui nou curs pentru calcularea accizelor (de la 4,2655 lei la 4,3001 lei), soferii se vor confrunta cu o noua scumpire a combustibililor.

  Astfel, daca in ultima luna din an vom scoate din buzunar mai mult de 6 lei pentru un litru de benzina sau motorina, in anul urmator, preturile vor sari de 7 lei/litru, a declarat Ion Tache, Presedintele Asociatiei Benzinarilor Particulari din Romania, pentru Europa FM.

  „Daca se merge in trendul acesta la sfarsitul anului o sa ne ducem peste 6 lei/litru la aproape toate produsele petroliere. Iar anul viitor nu stiu ce minune s-ar putea ivi ca sa nu ajungem la 7 lei pe produsul petrolier, referindu-ma la produsele de baza motorina si benzina”, a afirmat Ion Tache.

  Scumpirile la carburanti se tin lant inca din anul 2010, cand a fost inregistrata o majorare a tarifelor de 30%. Incepand cu ianuarie 2011, preturile au urcat la peste 5 lei/litru, pe fondul cresterii accizei la carburanti.

  In momentul de fata, benzina poate fi achizitionata la un tarif cuprins intre  5,43 lei/litru si 6,2 lei/litru, iar motorina variaza de la 5,41 lei la 5,81 lei/litru.

  Vizualizari: 3864