rss

Premiera: noul Mercedes E63 AMG are 518 CP!

  1. 01/04/2009
  2. Tags: AMG, E63 amg, Mercedes-Benz
    Vezi toate fotografiile (21)

    Constructorul german a dat publicitatii primele detalii tehnice si fotografii oficiale cu noul Mercedes E63 AMG. Bolidul este propulsat de acelasi motor aspirat V8 de 6,3 litri, care produce acum 518 CP fata de 507 cat avea precedenta generatie, in timp ce cuplul motor a ramas acelasi, adica 630 Nm.

    In noua sa versiune, motorul ajuta noul E63 AMG sa sprinteze de la 0-100 km/h in doar 4,4 secunde, cu o zecime mai rapid decat actualul model, in timp ce viteza de top este tot de 250 km/h (limitata electronic).

    Galerie foto completa aici

    In ciuda surplusului de 11 CP, noul E63 AMG consuma cu 12% mai putin carburant comparativ cu modelul pe care il inlocuieste, fiind creditat cu un consum in ciclu combinat de 10,5 l/100 km. Un rol important in obtinerea acestei cifre o are transmisia Speedshift MCT cu 7 trepte care se gaseste si pe SL63 AMG si care ofera patru moduri de conducere, Controlled Efficiency, Sport, Sport Plus si Manual, care pot fi selectate prin intermediul unui buton rotativ de pe unitatea AMG Drive.

    Trenul de rulare beneficiaza de amortizoare reglabile prin intermediul sistemului AMG Ride Control, care adapteaza suspensia sport la conditiile de drum. Puntea spate are amortizoare pneumatice, orientate spre confort, in timp ce puntea fata indeamna la un stil de condus sportiv.

    Masina vine standard cu jante AMG din aliaj usor de 18 inch si pneuri de 255/40 pe fata si 285/35 pe spate, optional fiind oferite roti de 19 inch. La exterior se remarca luminile AMG cu LED-uri pentru mersul pe timp de zi, un spoiler frontal mult mai agresiv, difuzorul spate si cele patru tevi de esapament trapezoidale. La interior modelul a primit scaune sport AMG, volan AMG din piele cu padele pentru schimbarea treptelor de viteza, tapiterie din piele, insertii din aluminiu si otel inoxidabil mat.

    Noul Mercedes-Benz E63 AMG va fi prezentat in premiera mondiala la Salonul Auto de la New York, iar vanzarile vor incepe in septembrie.

    Vizualizari: 1534