rss

Premiera mondiala pentru campionul eficientei: Volkswagen ID.7 cu o autonomie de pana la 700 km

  1. 13/05/2023
    Vezi toate fotografiile (52)

    Volkswagen prezinta acum noul ID.7, primul model complet electric al marcii pentru clasa medie-superioara. Combinatia dintre autonomiile de pana la 700 de kilometri (WLTP), grup motopropulsor superior, interior spatios si tehnologii premium face din ID.7 o limuzina confortabila pentru calatorii pe distante lungi si deschide un nou segment pentru familia ID. Cu o lungime de aproape cinci metri, modelul dispune si de un concept de operare imbunatatit, orientat spre client si de un aspect de inalta calitate. Lansarea modelului ID.7 este planificata pentru anul acesta in Europa si China si incepand cu 2024 in America de Nord.
    Thomas Schafer, CEO al Volkswagen Autoturisme: "Cu modelul ID.7 facem pasul urmator in ofensiva noastra electrica. Aceasta limuzina ofera un nivel ridicat de confort si autonomii mari. Pana in 2026 vom oferi deja cea mai larga gama de modele electrice dintre toti producatorii din Europa - de la modelele entry-level cu pretul sub 25.000 de euro si pana la ID.7, noul model de top al familiei ID. Obiectivul nostru este sa atingem o pondere a masinilor electrice de 80 la suta in Europa, pana in 2030. Incepand din 2033, Volkswagen va produce numai autovehicule electrice in Europa."
    Kai Grunitz, membru al consiliului de conducere al marcii, responsabil cu dezvoltarea: "ID.7 seteaza noi standarde in materie de eficienta, pe baza configuratiei electrice (MEB). Urmarim sa obtinem o autonomie de pana la 700 de kilometri in conformitate cu WLTP. Acest lucru este posibil datorita unei foarte bune aerodinamici si unei eficiente semnificativ imbunatatite in materie de grup motopropulsor si management termic." 
    ID.7 este primul model MEB cu o generatie de propulsoare complet noi, ultra-eficiente. Cu cei 210 kW (286 CP), este cel mai puternic motor pentru propulsie electrica si cu cel mai mare cuplu, care a intrat in echiparea unui model Volkswagen ID. pana acum. Aceasta varianta de putere este utilizata in modelul ID.7 independent de capacitatea de baterie aleasa. Unitatea de propulsie cu denumirea interna APP550 a fost dezvoltata impreuna cu Volkswagen Group Components din Kassel (Germania) si produsa, de asemenea, tot acolo.
    Noua propulsie electrica a fost optimizata in special din punct de vedere al consumului de energie. In functie de capacitatile bateriilor, se preconizeaza ca vor fi posibile autonomii WLTP de pana la 700 de kilometri si capacitati de incarcare de pana la circa 200 kW. Prin urmare, ID.7 isi evidentiaza adecvarea pe distante lungi, pentru cei care conduc frecvent si pentru clientii cu flote.
    ID.7 are o lungime de aproape cinci metri si a fost proiectat pe baza principiilor aerodinamicii. Plafonul sau coboara elegant spre spatele in stil coupe si contribuie la obtinerea unui coeficient de rezistenta aerodinamica excelent, de circa 0,23, in functie de echiparea autovehiculului. Ampatamentul lung si iesirile scurte in consola creeaza suficient spatiu in habitaclu pentru toti pasagerii.
    Primul Volkswagen cu concept de operare si afisare nou si optiuni de echipare exclusive
    Un nou concept de operare si afisare este introdus la modelul ID.7. Prin acesta, Volkswagen a reactionat la feedbackul primit de la clientii sai si a imbunatatit experienta de operare in aspectele relevante. Urmatoarele caracteristici sunt oferite ca standard:
    − un ecran Infotainment de 38 de centimetri (15 inch) 
    − head-up displayul cu realitate augmentata
    − un nou concept de operare pentru climatizare integrat in nivelul superior al sistemului Infotainment, precum si butoane pentru functii favorite, alocabile la alegere
    − un cursor tactil cu iluminare de fundal
    Imelda Labbe, membra a consiliului de conducere al marcii pentru Vanzari, Marketing si Aftersales: "ID.7 este un model extrem de important pentru marca Volkswagen in Europa, China si America de Nord. ID.7 ofera un pachet atragator, care va incanta atat clientii existenti, cat si clientii noi din intreaga lume. In acest Volkswagen, oferim tehnologii premium care impresioneaza prin caracterul lor exclusiv, confort premium si un nivel ridicat de utilitate cotidiana."
    Cu noile scaune cu functie de masaj si plafonul panoramic cu posibilitate de variatie a luminozitatii, D.7 ofera optiuni de echipare existente altfel numai in clasele superioare ale concurentilor premium. Noul plafon panoramic cu geam inteligent poate fi comutat intre setarea opaca si cea transparenta prin comanda tactila. La fel ca multe alte functii din ID.7, si plafonul poate fi operat prin comenzi vocale naturale - acest lucru este posibil prin intermediul noului asistent vocal IDA. Si scaunele fata optionale sunt o dezvoltare noua: pentru prima data intr-un Volkswagen, acestea ofera Climatronic adaptiv pentru scaune - cu racire sau incalzire, in functie de necesitate si, de asemenea, cu o functie de uscare. Este de asemenea disponibila o functie de masaj aprobata de Campania Germana pentru un spate sanatos (AGR). Gama de optiuni este completata de un sistem de sonorizare de 700 W de la Harman Kardon: 14 difuzoare de inalta calitate, inclusiv un difuzor central in partea din fata si un subwoofer in portbagaj furnizeaza o experienta impresionanta de sunet in noua limuzina Volkswagen. 
    Sisteme de asistenta imbunatatite, cele mai bune din clasa 
    Sistemul Travel Assist cu swarm data poate prelua controlul lateral si longitudinal al modelului ID.7, in functie de necesitate. Volkswagen a dezvoltat aceasta functie impreuna cu CARIAD, compania software a Grupului VW. Daca se doreste, ID.7 poate utiliza Travel Assist si pentru a oferi schimbarea asistata a benzii pe autostrazi cu mai multe benzi pe sens, la viteze mai mari de 90 km/h. Soferul monitorizeaza procesul, insa solicitarea la volan este redusa semnificativ. Daca vorbim despre parcare, modelul electric Volkswagen poate executa independent manevre asistate in diferite moduri. Una dintre acestea este parcarea cu functie memorie pe o distanta de pana la 50 de metri. Pentru aceasta, soferul ramane in ID.7 sau monitorizeaza procedura de parcare din exteriorul autovehiculului, utilizand aplicatia de pe smartphone.
    Ofensiva electrica accelerata: zece modele noi pana in 2026. Noul ID.7 este unul dintre cele zece modele electrice noi care urmeaza sa fie lansate de Volkswagen pana in 2026. Doar in acest an vom vedea prezentarea noului ID.3, a modelului ID. Buzz cu ampatament lung si a modelului ID.7. Un SUV electric compact si versiunea pentru productie a modelului ID. 2all cu un pret de sub 25.000 de euro sunt planificate pentru 2026. Toate acestea vor face ca producatorul de autovehicule sa ofere cea mai mare gama de autovehicule electrice, comparativ cu competitorii sai. Nou ID.7 va fi produs in fabrica Volkswagen din Emden (Germania) pentru pietele europeana si nord-americana. In China, modelele ID.7 corespunzatoare vor fi produse local.

    Vizualizari: 811
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »