rss

Premiera mondiala la Amelia Island: noile BMW X5 si BMW X6, precum si noile BMW X5 M Competition si BMW X6 M Competition

  1. 01/04/2023
    Vezi toate fotografiile (7)

    Pentru fanii masinilor clasice din America de Nord, Amelia Island Concours d'Elegance a fost mult timp evenimentul perfect de deschidere a sezonului. Iar cea de-a 28-a editie a reuniunii de primavara a scos in lumina reflectoarelor raritati rafinate din trecut, precum si modele noi din Bavaria. BMW si BMW M GmbH si-au unit fortele pentru a prezenta noile editii ale modelelor Sports Activity Vehicle si Sports Activity Coupe - produse la uzina BMW Group din Spartanburg. Evenimentul a marcat premiera noilor BMW X5 si BMW X6, dar si a variantelor de inalta performanta BMW X5 M Competition si BMW X6 M Competition, cu designul si tehnologia lor imbunatatite semnificativ.
    Modificarile precise ale designului, inclusiv noi faruri si cea mai recenta versiune a sistemului de control/operare BMW iDrive complet digital cu ecran central curbat BMW, aduc o imagine moderna pentru designul exteriorul si interiorul. Noutati importante sunt sistemul de propulsie si mai puternic pentru modelul plug-in hybrid BMW X5 xDrive50e cu o baterie cu capacitate crescuta cu 15% la 25,7 kWh (capacitate neta) si noile motoare cu tehnologie mild-hybrid 48 V disponibila la toate celelalte variante de model, inclusiv, in permiera pentru versiunile V8 ale modelor M.
    Noile BMW X5 M Competition si BMW X6 M Competition au un design exterior cu linii dinamice potentate si, pentru prima data, un design comun al partii frontale.
    Cockpitul ambelor automobile dispune de tehnologie de ultima generatie sub forma ecranului central curbat BMW, inclusiv sistemul de control/operare BMW iDrive cu continut de ecran specific M.
    Noile modele care au avut premiera mondiala la Amelia Island beneficiaza, de asemenea, de un portofoliu extins semnificativ de sisteme pentru condus si parcare autonome. De exemplu, masinile pot fi parcate acum si pot fi efectuate manevre complete din exteriorul automobilului folosind un Apple iPhone.
    BMW Group Classic straluceste cu legende ale curselor si simboluri de design
    Alaturi de noile creatii sportive de la BMW si BMW M, la Amelia Island a fost prezenta si o adevarata legenda a motorsportului - BMW 3.0 CSL. BMW Group Classic a adus legendarul model la eveniment pentru a marca o aniversare cu totul speciala. In urma cu exact 50 de ani, Toine Hezemans (Olanda) si Dieter Quester (Austria) au pilotat 3.0 CSL spre victorie in clasa turismelor ("Tourisme Speciale") la cursa de 24 de ore de la Le Mans. Fiabilitatea motorului de 3,3 litri al masinii #51 a jucat aici un rol-cheie, pentru ca echipajul a terminat si pe locul al 11-lea in clasamentul general la prestigioasa clasica de anduranta.
    La Amelia Island, coupe-ul de curse 3.0 CSL a fost expus pe rand in standul BMW Group Classic cu versiunea de serie a masinii cu doua usi cunoscuta si sub numele de "Batmobile" (multumita designului aerodinamic pronuntat). Aceasta etapa finala de dezvoltare a BMW 3.0 CSL cu motor de 3,2 litri care produce 206 CP, din care au fost fabricate doar 167 de exemplare, sarbatoreste anul acesta 50 de ani. O alta prezenta speciala din portofoliul BMW Group Classic a fost BMW 507, una din cele mai emblematice modele din istoria marcii.
    BMW Z3 si BMW Z4: sentimentul distinctiv de roadster BMW de-a lungul a patru generatii
    In perioada premergatoare Amelia Island Concours d'Elegance, aproape trei decenii de istorie roadster au fost reunite. O calatorie prin Florida a reunit o serie de modele BMW Z3 si BMW Z4 din patru generatii. Portofoliul de masini selectate pentru turneul din sudul Floridei pana la locul evenimentului de masini clasice din nord-estul Californiei a variat de la BMW Z3 la cel mai recent BMW Z4, care recent a primit o noua actualizare de design si de echipamente.
    BMW Z3 a fost primul model construit pentru piata globala la uzina BMW Group din Spartanburg (statul Carolina de Sud). Roadsterul a fost dezvaluit in 1995 si a avut prima sa aparitie publica in "GoldenEye", filmul de succes din seria James Bond. A ramas in vanzare pana in 2002, cand a fost inlocuit cu primul BMW Z4. Noul model a crescut in dimensiuni, a venit cu linii de design mai rafinate si a adus o serie de elemente moderne de tehnologie. sapte ani mai tarziu, a doua generatie BMW Z4 a oferit o interpretare noua a artei roadsterului - cu liniile sale elegante si, mai ales, cu un hard top metalic retractabil, care putea fi coborat si ridicat electrohidraulic la apasarea unui buton. Cea de-a treia generatie a BMW Z4 a debutat 2018. A pastrat acelasi proportii, dominate de o capota lunga si linie laterala joasa, alaturate unui soft top clasic, operat electric, si un nou nivel de calitati dinamice il scot in evidenta, la fel si motorul unic in segmentul sau, cu sase cilindri in linie, al varfului de gama.

    Vizualizari: 524