rss

Premiera: iata noul Chevrolet Volt!

 1. 17/09/2008
 2. Tags: Chevrolet, GM, Volt
  Vezi toate fotografiile (14)

  General Motors a sarbatorit pe 16 septembrie Centenarul, prilej cu care a dezvaluit versiunea de serie a modelului Chevrolet Volt.

  Prezentarea oficiala a lui Volt a reprezentat punctul culminant al manifestarilor aniversare prilejuite de implinirea a 100 de ani de existenta a gigantului american.

  Comparativ cu conceptul Volt, aratat in ianuarie 2007 in cadrul NAIAS, versiunea de productie afiseaza un design complet revizuit, care este propulsat de unul dintre cele mai sofisticate trenuri de rulare realizate vreodata.

  Chevrolet Volt, unul dintre cele mai dinamice vehicule din istoria GM, este propulsat de un motor electric care dezvolta echivalentul a 150 CP si 370 Nm de cuplu si care se alimenteaza de la o baterie litium-ion, distanta maxima parcursa in aceste conditii fiind de 65 km.


  Dupa epuizarea bateriei, Volt isi poate continua drumul gratie unui motor conventional pe benzina, care in acelasi timp ajuta si la reincarcarea bateriei, care se poate face si la o priza normala de 120 sau 240V.

  Acest mod de rulare mareste autonomia lui Volt la alte cateva sute de kilometri. Viteza maxima pe care o poate atinge Volt este de 160 km/h.

  Din poze se poate observa ca interiorul lui Chevy Volt ofera o multitudine de functii multimedia de ultima generatie care nu au mai putut fi vazute pe alte modele Chevrolet.

  Spre exemplu, instrumente de bord cu cristale lichide sau display LCD de 7 inch cu touch-screen pe care sunt afisate informatiile oferite de calculatorul de bord, sistem de climatizare cu comenzi de tip touch-screen, sistem Bluetooth pentru conectarea telefonului mobil si conexiune USB. Optional este oferit un sistem de navigatie cu hard-disk de mare capacitate pentru harti si muzica.

  Noul Chevrolet Volt va fi lansat pe piata in 2010, fiind considerat un model pe care GM isi bazeaza viitorul.

  Galerie foto

  Vizualizari: 2674