rss

Premiera: iata noul Chevrolet Cruze!

  1. 16/09/2008
  2. Tags: Chevrolet, Cruze, General Motors
    Vezi toate fotografiile (6)

    Pentru a-si marca centenarul, General Motors a dezvaluit la Detroit noul sedan Chevrolet Cruze, model care a fost dezvoltat ca un produs global ce va fi comercializat in Europa, America de Nord si Asia si care va debuta luna viitoare la Paris.

    Versiunea din fotografiile de fata este destinata pietei europene si va fi disponibila in momentul lansarii, care va avea loc in cadrul editiei de anul viitor a Salonului de la Geneva, in doua versiuni de motorizare pe benzina si una diesel.

    Propulsoarele pe benzina vor fi 1,6 litri 16v si 112 CP si, respectiv, 1,8 litri VVT si 140 CP. Dieselul va avea o capacitate de 2,0 litri si va fi capabil sa dezvolte 150 CP si 320 Nm de cuplu. Standard, aceste motoare vor fi cuplate la o cutie de viteze manuala cu 5 trepte, iar optional va fi oferita o transmisie automata cu 6 rapoarte.

    Varianta pentru America de Nord va inlocui actualul model Cobalt si va fi propulsata cel mai probabil de un motor turbo in patru cilindri de 1,4 litri, care este creditat cu un consum mediu de 5,88 l/100 km in regim extraurban si 7,8 l/100 km in ciclu urban.

    Construit pe platforma Delta 2, Chevrolet Cruze va fi primul model GM care va folosi noua arhitectura

    Productia la noul Chevrolet Cruze va debuta la inceputul anului 2010 la uzina GM din Lordstown (Ohio), vanzarile urmand sa demareze la scurt timp dupa aceea.

    Noul Chevrolet Cruze va fi produs in Asia sub sigla Daewoo si va fi lansat pe piata cam in acelasi timp cu versiunea americana.

    Galerie foto aici

    Vizualizari: 3435