rss

Premiera globala la Goodwood Festival of Speed: primul BMW M3 Touring MotoGP Safety Car

  1. 16/07/2022
    Vezi toate fotografiile (5)

    BMW M GmbH isi va concentra activitatile la editia din acest an (23-26 iunie) a Festivalului Vitezei de la Goodwood pe sarbatorirea a 50 de ani de la fondare. BMW M prezinta numeroase modele din trecut, prezent si viitor pentru a marca aceasta ocazie. Acestea includ premiera mondiala a primului BMW M3 Touring MotoGP Safety Car. Vizitatorii festivalului vor fi printre primii care vor putea descoperi in detaliu la cel mai nou Safety Car de la BMW M, "Official Car of MotoGP" din 1999. BMW M3 Touring MotoGP Safety Car va avea prima aparitie in curse tot in Marea Britanie, la inceputul lunii august, la Grand Prix-ul Marii Britanii de la Silverstone.
    Cel mai nou membru al flotei Safety Cars se bazeaza pe primul BMW M3 Competition Touring cu M xDrive, care urmeaza sa aiba premiera mondiala tot la Goodwood. Combina nivelul inalt de capacitate tehnologica, performanta si cunostinte ale familiei BMW M3 si BMW M4 cu natura practica a unui model touring cu cinci usi. Ambele masini, automobilul de serie si modelul Safety Car, vor fi dezvaluite joi, 23 iunie, la Goodwood Festival of Speed, dupa care vor lua parte la renumita cursa de coasta in toate zilele festivalului.
    "Premiera mondiala a noului BMW M3 Touring reprezinta un alt punct culminant in anul nostru aniversar, deoarece vom prezenta un BMW M3 ca model touring pentru prima data in istoria noastra de 50 de ani", a declarat Franciscus van Meel, director executiv al BMW M GmbH. "Includerea acestui nou automobil de inalta performanta in flota noastra de MotoGP Safety Cars este urmatorul pas evident pentru noi. De-a lungul deceniilor noastre de parteneriat cu proprietarul drepturilor MotoGP, Dorna Sports, am acordat intotdeauna o atentie deosebita furnizarii celor mai noi modele BMW M din motive de siguranta pe circuit si continuam aceasta traditie cu BMW M3 Touring MotoGP Safety Car. Asteptam cu nerabdare sa-l vedem performand pe legendara coasta de la Goodwood si apoi sa apara in cursele din elita sporturilor cu motor."
    Aspectul vizual al noului BMW M3 Touring MotoGP Safety Car este un omagiu adus celor 50 de ani de BMW M si deceniilor de parteneriat cu MotoGP. Modelul Safety Car va avea un design special 50 Years of BMW M, iar toate MotoGP Safety Cars din 1999 pana in prezent sunt listate pe masina.
    BMW M3 Touring MotoGP Safety Car va fi echipata cu intreaga gama de produse de la BMW M Performance Parts pentru aparitia sa pe circuit. Alte modificari aduse modelelor MotoGP Safety Car includ scaune de curse Recaro, centuri de siguranta cu prindere in 4 puncte, traversa de siguranta, lumini pe plafon, lumini intermitente frontale, deconectare de urgenta si un sistem de extractie a combustibilului.
    Pentru mai multe informatii despre BMW M GmbH si implicarea ca "Official Car of MotoGP", consultati: www.bmw-m.com.
    BMW M GmbH
    BMW M GmbH este o filiala detinuta in totalitate de BMW AG. Prin produsele si serviciile in domenii de activitate precum automobilele BMW M, BMW Individual, pachetele si optiunile M Sport, BMW Driving Experience, precum si automobilele de interventii si operatiuni, compania se adreseaza clientilor cu cerinte deosebite in privinta performantelor, exclusivitatii si personalizarii automobilelor detinute. Avand sediul la München, compania a fost fondata in 1972 ca BMW Motorsport GmbH. De atunci, litera M a devenit sinonimul international al succesului in motorsport si al fascinatiei pentru automobilele de inalta performanta destinate utilizarii in traficul cotidian.

    Vizualizari: 589