rss

Premiera: Audi A3 TDI Clubsport quattro

  1. 19/05/2008
  2. Tags: A3 tdi, Clubsport quattro
    Vezi toate fotografiile (5)

    La doar doi ani dupa ce a prezentat primul concept purtator al titulaturii Clubsport quattro, Audi a recidivat cu acest A3 cu totul si cu totul special, pe care il vor dezveli in premiera la cea de-a 27 editie a salonului de tuning de la Lake Worther.

    Daca despre primul concept, TT Clubsport quattro, stim deja ca va avea si o versiune de serie, germanii nu au declarat inca nimic similar privitor la noua lor creatie, ce este propulsata de un TDI cu peste 100 CP/litru. Iata totusi cateva date...

    Si vom incepe cu motorul, de departe vedeta acestui conglomerat tehnologic, un superdiesel de doi litri cilindree care pravaleste asupra transmsiei manuale cu sase trepte si sistemului de tractiune integrala quattro nu mai putin de 224 CP si 450 Nm.

    In atari conditii, acceleratia de la 0-100 km/h surclaseaza majoritatea hot-hatch-urilor de clasa compacta, fiind consumata in numai 6,6 secunde; dupa finalizarea acestui eveniment, “sudarea” pedalei din dreapta de podea va produce si cea dea doua surpriza placuta, reflectata in cei 240 km/h ai vitezei maxime.

    Cum s-au “sarbatorit” aceste realizari? Printr-o petrecere la care au fost invitate cele mai dorite “personaje” din visurile umede ale obsedatilor de tuning: un eleron posterior stilizat precum cele ale masinilor de DTM, un set de bosaje redimensionate astfel incat sa inghita cat se poate de natural rotile ultralate cu jante de 20 de inch si o pereche de spoilere cu guri de aer ce ar putea aspira chiar si un stol de porumbei.

    A3 TDI Clubsport poate deci sa accelereze ca aruncat din prastie, poate sta pe asfalt ca ghidat de niste sine invizibile, dar poate sa si franeze violent, gratie unui set de frane cu discuri ceramice, actionate de etrieri cu sase pisonase. Vei avea nevoie de ele cand ESP-ul va da mana cu tine si va pleca la vestiare...

    Vizualizari: 986