rss

Posibila alianta Fiat-PSA

  1. 15/12/2008
  2. Tags: Fiat, PSA
    Vezi toate fotografiile (1)


    O posibila alianta pentru supravietuirea constructorului italian Fiat ar  putea fi cea cu grupul francez PSA, informeaza un articol publicat in cotidianul italian La Republica, preluat de AFP. Intr-un interviu acordat recent, directorul general  Fiat, Sergio Marchionne, a declarat ca singura posibilitate de supravietuire in contextul actual este fuziunea, si ca doar 6 mari constructori auto vor supravietui crizei.

    Marchionne a completat: "La sfârsitul urmatoarelor 24 de luni, in ceea ce ii priveste pe producatorii de masa, vom avea un grup american, un grup german, unul franco-japonez cu o posibila extensie in SUA, unul in Japonia, unul in China, si posibil inca un alt jucator european. Singurul mod in care o companie poate supravietui este daca poate produce mai mult de 5,5 milioane autoturisme pe an". Fiat produce anual aproximativ 1,7 milioane de autoturisme si vehicule utilitare.

    Analistii considera ca aceasta fuziune ar fi profitabila, avand in vedere ca ambele companii au experienta in clasa masinilor mici si au lucrat impreuna din 1978 pana in prezent la proiecte precum Peugeot Boxer, Citroën Jumper si Fiat Ducato. Daca fuziunea va avea loc, compania nou formata va rivaliza ca numar de masini produse cu VW si Renault-Nissan, si va fi a 4-a din lume in segmentul auto.
    Vizualizari: 1003