rss

Porsche vrea un pachet majoritar la VW

  1. 03/09/2007
  2. Tags: Porsche, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (1)
    Fabricantul din Zuffenhausen planuieste sa finalizeze lunga saga a preluarii lui VW prin marirea pachetului de actiuni detinute la concernul din Wolfsburg la 51%.

    Miscarea, potrivit saptamanalului “Der Spiegel”, este planificata pentru inceputul lui 2008, dar, asa cum era de asteptat, purtatorul de cuvant Porsche a declarat exact contrariul.

    Modalitatea prin care se presupune ca se va face miscarea este destul de simpla, Porsche urmand a achizitiona cele 20% din actiuni detinute la VW de Statul Saxoniei de Jos, multa vreme actionarul principal al celui mai prolific producator auto german.

    Daca planul celor din Zuffenhausen va decurge cum trebuie, cumpararea lui VW le va permite sa reduca in mod substantial costurile de fabricatie si sa aiba acces la tehnologii ce le va permite sa indeplineasca controversatul standard al emisiilor poluante, stabilit pentru 2012 de Uniunea Europeana la 130 g de CO2/km.

    Momentan, Porsche incearca din rasputeri sa raspunda cu cateva propulsii hibride (destinate lui Cayenne si viitorului Panamera), pentru a contrabalansa, in special, uriasele emisii ale SUV-ului Cayenne (modelul turbo emana in atmosfera 368 g de CO2 la fiecare km).
    Vizualizari: 782