rss

Porsche rateaza (deocamdata) preluarea lui VW

  1. 28/11/2008
  2. Tags: Actiuni, Porsche, Volkswagen, Wolfsburg
    Vezi toate fotografiile (1)

    Porsche mai avea doar un mic "hop" pana la preluarea completa a grupului Volkswagen, dar s-a impiedicat din cauza unei legi din regulamentul concernului din Wolfsburg ce i-a permis statului Saxoniei Inferioare sa aiba in continuare drept de veto.

    Respectiva lege, atacata fara succes de catre Porsche in instanta, le permite actionarilor cu cel putin 20% din pachetul total sa se impotriveasca oricarei decizii majore luate la nivelul companiei.

    Saxonia Inferioara inca detine 20,1% din Volkswagen si acest lucru reprezinta principalul obstacol in calea fericirii lui Porsche, mai ales ca, din cate se aude, blocarea drepturilor de vot a adversarului sau i-ar permite inclusiv o diminuare a puterii sindicatelor.

    Liderii din Zuffenhausen nu vor avea insa o batalie usoara, atat sindicatele, cat si guvernul federal sustinand cu hotarare legea anterior mentionata (ambele entitati o vad ca pe un soi de garantie impotriva concedierilor angajatilor Volkswagen).

    In aceste momente, Porsche spune ca detine 74,1% din Volkswagen, dar pachetul este format atat din actiuni, cat si din diverse optiuni; in realitate, pachetul real de actiuni detinute este de circa 50% din total, iar targetul stabilit pentru preluarea a inca 25% a fost mutat undeva in 2009 - timp suficient sa castige si batalia, si razboiul.

    Vizualizari: 980