rss

Porsche PCM, premiat pentru atitudinea user-friendly

  1. 16/10/2008
  2. Tags: Porsche
    Vezi toate fotografiile (1)

    Text: Cristina Banica; Foto: Porsche

    Sistemul de comunicare PCM (Porsche Communication System), dezvoltat de Porsche, a fost premiat pentru aspectul si functionalitatea user-friendly. Premiul vine ca o recunoastere a  sistemelor  concepute la standarde inalte, sisteme usor de utilizat.

    PCM a fost gandit ca o “unitate centrala de control” pentru toate sistemele  audio si de navigatie pentru modelele Porsche. PCM se distinge prin simplitate, rapiditate si intuitivitatea functiilor. PCM este deja prezent Cayenne si pe noua generatie 911. La rand stau si alte modele.

    Principala caracteristica a noii generatii PCM este touchscreen-ul care integreaza contactul si reduce numarul butoanelor care, inainte, erau localizate langa ecran. Comparativ cu modelul anterior, butoanele au fost injumatatite la 16, conferind astfel mai mai mult spatiu pentru ecran, care a crescut de la 5.8 la 6.5 inch. Timpul de utilizare este si el redus cu 50% pentru a se evita neatentia in trafic. Daca in mod normal pentru a introduce destinatia ai nevoie de 60 de secunde, acum timpul este redus la 20 de secunde.

    Meniul de ghidare are la baza o structura logica a meniului  pentru a orienta conducatorul auto intr-un timp util. Functiile utilizate des sunt pozitionate in meniul principal, iar cele folosite rar sunt in cel de-al doilea nivel al meniului.

    Ghidarea vocala este optional dar aceasta face ca explorarea PCM-ului sa devina si mai facila si, de ce nu, distractiva. Memorarea unor destinatii, adrese sau numere de telefon se poate face de asemenea vocal, printr-un simplu dialog.


     

    Vizualizari: 842