rss

Porsche Panamera: imagini si detalii oficiale(?)

  1. 22/11/2008
  2. Tags: AutoTelegraaf, Cayenne, Panamera, Porsche, Zuffenhausen
    Vezi toate fotografiile (1)
    Daca este sa ii credem pe olandezii de la AutoTelegraaf , atunci aceasta este una din primele fotografii oficiale a mult-asteptatului coupe cu patru usi Porsche Panamera.

    Evident, nu este vorba de o imagine eliberata de buna voie de catre constructorul din Zuffenhausen, ci de una scursa prin “mijloace nefiresti”, ea fiind insotita si de cateva date despre care nu trebuia sa aflam decat de maine incolo.

    Asadar, marele adversar al lui Aston Martin Rapide si al viitorului Mercedes CLS are un design ce seamana teribil de mult cu o versiune alungita a lui 911 Carrera, lucru care a inceput deja sa dea nastere primelor controverse.

    Asa cum va informam si cu alte ocazii, masina este intr-adevar mare – chiar si pentru cei care deja s-au obisnuit cu dimensiunile lui Cayenne –, lungimea de 4,97 si latimea de 1,93 m (inaltime 1,42 m) aproape egalandu-le pe cele ale unei limuzine de lux. Ca atare, ne asteptam la un interior confortabil si spatios, decorat conform pretentiilor unui model pe care si-l vor permite destul de putini oameni.

    In ceea ce priveste componenta tehnica, Porsche nu s-a zgarcit la nici un capitol: Panamera va fi dotat cu suspensie pneumatica, diferential spate cu alunecare limitata, tractiune integrala permanenta (in functie de versiune) si o gama de motoare in care cel mai slab agregat va fi un V6 de 300 CP.

    Deasupra lui, un V8 de 4,8 litri si 400 CP va intra in ansamblul mecanic al lui Panamera S, in timp ce Panamera Turbo va avea sub capota o versiune dublu-supraalimentata a acestuia, capabila de 500 CP.

    Ceva mai tarziu, Porsche va oferi si o versiune hibrida formata din motorul V6 si un propulsor electric, ce va indeplini rolul versiunii economice desi va avea in jur de 350 CP.

    Porsche vizeaza o cifra de vanzari anuala de circa 20.000 de unitati, 20% dintre acestea, spera nemtii, urmand a fi versiuni Turbo.

    La lansarea ce va avea loc la anul, Panamera nu va oferi decat posibilitatea achizitionarii unei variante S sau Turbo, motorizarea de baza urmand a intra in catalogul de oferte ceva mai tarziu.

    Daca toate vor merge conform planului, germanii spera ca cererea pentru noul lor model sa creasca la circa 50.000 de unitati anual – obiectiv perfect realizabil privit prin prisma succesului “nonconformistului” Cayenne.
    Vizualizari: 1994