rss

Porsche neaga proiectele “Baby Cayenne” si 928

  1. 19/05/2008
  2. Tags: Baby cayenne, Panamera
    Vezi toate fotografiile (1)
    Dupa ce treaba cu Panamera a fost lamurita – vom vedea masina pe sosele incepand cu 2009 –, sursele din cadrul companiei din Zuffenhausen, ajutate de marile trusturi media si, evident, de neobositii fotografi-spioni, au inceput sa puna pe jar fanii Porsche (si nu numai) cu inca doua proiecte: un SUV mai mic decat Cayenne si un succesor al celebrului 928 GT.

    Acum, sefii de la Porsche incearca sa mai domoleasca putin spiritiele, anuntand ca cele doua modele sunt pura speculatie.

    Marca germana planuieste sa isi extinda considerabil operatiunile in urmatorii doi ani, explica boss-ul departamentului de marketing Klaus Berning, urmand a angaja aproximativ 2.100 de oameni care sa sustina intarirea pozitiei pe pietele emergente, asa cum este China sau Rusia.

    Totusi, miscarea de trupe nu va atrage dupa sine si o schimbare a structurii ofertei de modele, singura noutate absoluta comentata de Berning fiind sedan-ul (ma rog, coupe-ul cu patru usi) Panamera.

    Din declaratiile sale, a mai reiesit faptul ca executivul Porsche nu a discutat nimic privitor la un model pozitionat sub Cayenne, in ciuda faptului ca doar saptamana trecuta un tot-teren misterios, cu un design aproape identic cu a lui Cayenne si ceva mai compact decat acesta, a fost surprins in timpul unor teste.

    De asemenea, Berning a tinut sa infirme si zvonul potrivit caruia Panamera va avea un derivat sub forma unui GT veritabil, privit ca un succesor al lui 928 GT, spunand ca intreaga atentie a celor de la Porsche este acum indreptata catre lansarea cu succes a coupe-ului cu patru usi.

    Nici nu ii condamnam, la o adica: daca toate lucrurile vor decurge conform planurilor, Panamera va convinge circa 20.000 de clienti in fiecare an, ajutand compania sa ramana cel putin la nivelul de profitabilitate actual (Berning crede ca acesta nu va creste spectaculos, asteaptandu-se ca Panamera sa “manance” din vanzarile lui Cayenne). Si totusi – ceva nu e “in regula” cu SUV-ul acela...
    Vizualizari: 877