rss

Porsche isi reconfirma angajamentul fata de productia industriala de e-combustibili

  1. 09/04/2022
    Vezi toate fotografiile (1)

    Porsche investeste 75 de milioane USD in HIF Global LLC. Producatorul de masini sport achizitioneaza o participatie pe termen lung la HIF Global LLC, un holding de dezvoltatori de proiecte, activi la nivel international in dezvoltarea de instalatii de productie de e-combustibil. Printre alte proiecte, compania din Santiago de Chile construieste uzina pilot Haru Oni de e-combustibil in Punta Arenas (Chile). Initiata de Porsche si implementata cu parteneri precum Siemens Energy si ExxonMobil, productia de e-combustibili din hidrogen si CO2 folosind energia eoliana este prevazuta sa inceapa la jumatatea anului 2022. Acesti combustibili sintetizati pe baza de electricitate permit functionarea aproape neutra in materie de CO2 a motoarelor cu ardere interna.
    Prin investitia sa in HIF Global LLC, Porsche participa la o runda internationala de finantare alaturi de compania chiliana Andes Mining & Energy (AME) si de companiile americane EIG, Baker Hughes Company si Gemstone Investments. AME ramane actionarul majoritar al HIF Global LLC. Capitalul suplimentar va fi folosit pentru a dezvolta unitati de productie de e-combustibil in Chile, SUA si Australia, care dispun de surse importante de energie regenerabila.
    „E-combustibilii au o contributie importanta la protectia climei si completeaza electromobilitatea noastra intr-un mod semnificativ. Investind in productia industriala de e-combustibil, Porsche isi extinde in continuare angajamentul fata de mobilitatea durabila. in total, investitia noastra in dezvoltarea si furnizarea acestei tehnologii inovatoare se ridica la peste 100 de milioane USD”, spune Barbara Frenkel, membru pentru achizitii al Comitetului Executiv la Porsche AG.
    „Prin participatia sa in HIF Global LLC, Porsche investeste intr-o zona de afaceri atractiva. Combustibilii sintetici ofera perspective atractive in toate sectoarele de transport, de la industria auto pana la sectoarele aviatiei si transporturilor maritime. In plus, e-metanolul este o materie prima importanta pentru alte aplicatii in industria chimica, unde poate inlocui materiile prime de origine fosila. e-metanolul este un produs intermediar care este produs in timpul generarii de e-combustibil", explica Michael Steiner, membru pentru cercetare si dezvoltare al Comitetului Executiv la Porsche AG.
    Porsche cerceteaza de ceva timp utilizarea combustibililor din surse regenerabile. Testele in laborator si pe circuitele de curse se desfasoara cu succes: „Ne vedem ca fiind pionieri in e-combustibili si dorim sa promovam tehnologia. Acesta este un element de baza in strategia noastra clara de sustenabilitate generala”, subliniaza Michael Steiner.
    Producatorul de masini sport intentioneaza initial sa foloseasca e-combustibil din Chile in motorsport. intr-o etapa ulterioara, e-combustibilii vor fi folositi pentru a alimenta vehiculele cu motoare cu ardere interna in timpul alimentarii initiale din fabrica si la Centrele Porsche Experience.
    Tranzactia Porsche de achizitie a unei participatii la HIF Global LLC este supusa aprobarii autoritatilor antitrust de resort.

    Vizualizari: 840