rss

Porsche grabeste dezvoltarea noului Cayenne

  1. 18/06/2007
  2. Tags: Cayenne, Porsche
    Vezi toate fotografiile (1)
    Chiar daca a operat recent un facelift destul de consistent (motoare mai puternice si mai moderne, plus o revizuire a dinamicii trenului de rulare), marca din Zuffenhausen este constienta ca SUV-ul sau are totusi niste ani vechime si, mai important decat atata, o stiu si clientii.

    De aceea, noii sefi ai grupului din Wolfsburg au inceput sa isi impinga “subalternii” pentru a grabi dezvoltarea noii platforme tehnice care, ca si in cazul primeia, va deservi construirii viitoarei generatii de modele tot-teren Porsche si VW.

    Conducerea Porsche spera ca noua masina sa apara cel mai tarziu la jumatatea lui 2010, spre deosebire de noul Touareg care nu isi va face aparitia decat la finalul acestui an (asta in cel mai fericit dintre cazuri).

    Se pare ca aceasta este noua politica a CEO-ului fostului fabricant de masini sport, Wendelin Wiedeking, care incearca sa favorizeze proiectele Porsche chiar daca asta le dezavantajeaza pe cele ale marelui concern german; totusi, urmasul celui de-al treilea model construit pe actuala platforma Touareg/Cayenne, Audi Q7, nu va avea de suferit de pe urma acestor decizii, dat fiind faptul ca el nu va aparea mai devreme de 2013.

    Wiedeking si-a motivat decizia de a accelera programul de dezvoltare a noului Cayenne prin faptul ca se teme de o scadere importanta a cererii pentru SUV-uri mari consumatoare de benzina, una din masurile luate in acest sens urmand a fi adoptarea unor motoare mai economice si chiar a unor propulsii hibride.
    Vizualizari: 854