rss

Porsche contesta timpul obtinut de Nissan GT-R pe Nurburgring

  1. 01/10/2008
  2. Tags: 911 Turbo, GT-R, Nissan, Porsche
    Vezi toate fotografiile (1)


    Cand Nissan a declarat ca GT-R a obtinut un timp de 7 minute si 29 de secunde pe Nurburgring, Porsche s-a aratat sceptic. Germanii, intr-un final, au ales sa cumpere unul de serie si sa faca testul in regie proprie.

    Concluzia lor este ca masina care a obtinut recordul n-a fost una de serie, pentru ca, in mainile pilotilor germani, cel mai bun timp obtinut de bolidul japonez a fost de 7 minute si 54 de secunde, in timp ce 911 Turbo a parcurs turul in 7:38, iar GT2 in 7:34.

    Nemtii recunosc, insa, ca timpul de 7:29 ar fi posibil daca masina ar folosi semi-slick-uri, insa ne reamintesc de faptul ca niponii au anuntat ca GT-R-ul de record avea pneuri normale.

    De asemenea, oficialii Porsche sunt nedumeriti si de faptul ca, avand cu 20 de kilograme mai mult decat 911 Turbo, dar aceeasi putere, GT-R pare sa sfideze si legile fizicii daca timpul anuntat de Nissan este real.

    Una peste alta, Porsche a mai anuntat ca, odata cu aceste teste, s-a convins ca modelele sale sunt cel putin la fel de rapide ca si GT-R, daca nu chiar mai rapide. Sa vedem cum va raspunde Nissan la aceste acuze, care sunt destul de grave.

    Vizualizari: 1144