rss

Porsche Cayman facelift: detalii noi

  1. 16/08/2008
  2. Tags: Cayman, Cayman S, Porsche
    Vezi toate fotografiile (1)
     

    Pana acum, anul acesta a apartinut lui Carrera 911, legendarul coupe care a primit un facelift menit sa il tina in carti in fata asaltului noilor veniti.

    La anul, Porsche isi va indrepta atentia asupra mezinului Cayman, care nu va primi doar un retus estetic abia vizibil asa cum s-a intamplat in trecut.

    Asta nu inseamna insa ca designul exterior nu va primi un update: farurile si prizele de aer din spoilerul fata vor avea o forma revizuita, iar stopurile vor beneficia de pe urma tehnologiei LED. Totusi, adevarata “magie” se va regasi in spatele celor doua scaune care conteaza in habitaclu, acolo unde varianta de baza a coupe-ului Porsche va avea o versiune updata a boxerului de 2,7 litri.

    Mai mare cu 0,2 litri si, optional, obligat sa lucreze in tandem cu noua cutie de viteze PDK (dublu-ambreiaj si sapte trepte, in caz ca ati uitat), propulsorul va trimite la roti 265 CP si 300 Nm, cu 20 CP si 27 Nm mai mult decat predecesorul sau.

    Natural, timpii necesari atingerii a 100 km/h vor fi mai mici – sase secunde in cap fata de 6,1 secunde –, dar pot fi minimi cu ajutorul transmisiei PDK, care il va catapulta pe Cayman pana la respectivul prag in 5,8 secunde.

    Treburile vor incepe sa devina serioase odata urcati in spatele volanului lui Cayman S, o masina care aproape ca il va egala la putere pe fostul Carrera. 320 CP si 370 Nm vor scrie pe cartea de vizita a masinii, buni pentru un “zero-o suta” in 5,3 secunde (cinci secunde pentru Cayman S PDK), cu 0,1 secunde mai bine ca inainte.

    Nu e mult, dar tehnologia injectiei directe cu care va fi dotat propulsorul (ca si cel de pe Cayman, de altfel) il va ajuta sa consume si sa polueze cu 10% mai putin ca inainte. Acum puteti dormi linistiti...

    Vizualizari: 1141