rss

Porsche Cayenne va avea motor diesel

  1. 11/03/2008
  2. Tags: Cayenne, Posrche
    Vezi toate fotografiile (1)

    Da, stim, stim – au jurat ca nu vor cadea prada ispitei de a instala un diesel pe modelele lor, fie ele si SUV-uri, insa se pare ca, in misiunea de a cobori pana la o emisie poluanta medie de maximum 120g pe km pana in 2012, Porsche are nevoie de asemenea "soldati".

    Vestea ne-a parvenit de la un fotograf spion, care a avut o poveste interesanta de relatat in acest sens.
    Pe scurt, omul se afla in trecere pe la o oarecare benzinarie din Suedia, cand i-a atras atentia un cvartet de SUV-uri Cayenne. Interesul sau pentru acest grup "suspect" a crescut in momentul in care a observat cum una din masini se indreapta catre o pompa de motorina, dupa care s-a hotarat sa le urmareasca.

    La un restaurant – unde soferii celor patru modele Cayenne au luat masa – el a putut sa se apropie si sa observe cum una din masini (probabil aceeasi) avea tevi de evacuare diferite – sensibil mai mici in diametru decat ceea ce stia el – si cum, in momentul in care a fost pornit, s-a auzit mormaitul inconfundabil al unui motor cu aprindere prin compresie.

    Urechea lui nu a fost atat de fina incat sa isi dea seama ce configuratie avea agregatul, insa specialistii pariaza deja pe un V6 de origine VW, dotat cu doua turbine si capabil de cel putin 300 CP. De parca ne-ar (mai) pasa.

    Vizualizari: 878