rss

Porsche Cayenne Hybrid va consuma 8,9 l/100 km

  1. 24/07/2007
  2. Tags: Cayenne, Hybrid, Porsche
    Vezi toate fotografiile (1)
    Recentele dispozitii formulate de Uniunea Europeana cu privire la emisiile poluante si necesitatea reducerii consumului de combustibil au impus masuri in acest sens inclusiv la Porsche, constructorul din Zuffenhausen pregatindu-se sa elibereze pe sosele o versiunea hibrid a lui viitorului Cayenne ce se va multumi, in medie, cu doar 8,9 litri de benzina la fiecare 100 km.

    Programat sa apara in 2010, SUV-ul ecologic al celor din Zuffenhausen va fi, teoretic, cu patru litri mai economic decat un model din actuala gama. Solutia va afecta intr-o oarecare masura performantele dinamice, dar, dat fiind faptul ca noul Cayenne va fi mai mic si mai usor (va pierde multe elemnte care il faceau foarte capabil in tot-teren), nu credem ca problema va fi chiar atat de grava.

    In aceste momente, dezvoltarea masinii este grabita de insusi presedintele Wendelin Wiedeking,acesta fiind ingrijorat de o potentiala scadere dramatica a cererii pentru SUV-urile performante tocmai pe fondul crizei petroliere actuale. 
    Vizualizari: 896