rss

Porsche Cayenne Diesel a fost lansat oficial in Romania

  1. 10/02/2009
  2. Tags: Boxster, Boxster S, Cayenne, Cayenne diesel, Cayman, Cayman S, Porsche
    Vezi toate fotografiile (11)

    Cu prilejul unei conferinte de presa, care a avut loc astazi la sediul Porsche Romania, a fost lansata oficial in Romania varianta diesel a lui Porsche Cayenne. Alaturi de primul model pe motorina din istoria marcii germane au fost prezentate si noile Cayman si Boxster.

    Galerie foto aici

    Porsche Cayenne Diesel este echipat cu un motor V6 Turbodiesel de 3,0 litri ce dezvolta o putere maxima de 240 CP si 550 Nm de cuplu si care este furnizat de Audi AG. Potrivit datelor tehnice oferite de producator, consumul mediu al lui Cayenne Diesel este de 9.3 l/100 km, iar nivelul emisiilor de CO2 este de 244 g/km. Porsche a anuntat ca lucreaza in prezent la un tren de rulare hibrid care va fi montat tot pe un Cayenne, care ar urma sa consume sub 9 l/100 km. Acesta va fi lansat pe piata la inceputul anului viitor.

    Noul Porsche Cayenne Diesel va fi comercializat incepand cu aceasta luna, pretul de pornire fiind de 59.940 de euro cu TVA inclus.

    Tot astazi a fost lansata cea de-a doua generatie a modelelor Boxster si Cayman, echipate cu motoare dispuse central. Principala caracteristica a noilor modele il reprezinta noile motoare Boxer cu injectie directa DFI, care nu numai ca sunt mai puternice, dar consuma si mai putin combustibil. Cutia de viteze cu ambreiaj dublu (PDK) contribuie de asemenea la scaderea consumului de carburant si la sporirea performantelor.

    Motorul de baza de 2,9 litri dezvolta o putere de 255 CP pe Boxster si 265 CP pe Cayman, ceea ce reprezinta o crestere de 10, respectiv 20 CP fata de modelele precedente. Motorul de 3,4 litri montat pe Boxster S dezvolta 310 CP, iar pe Cayman S 320 CP, cu 15, respectiv 25 CP mai mult fata de variantele anterioare.

    Porsche Cayman S cu transmisie PDK si Launch Control, disponibil in pachetul optional Sports Chrono Package, accelereaza de la 0 la 100 km/h in 4,9 secunde, in timp ce Boxster echipat cu cutie de viteze manuala cu 6 trepte oferita standard atinge "suta" in 5,9 secunde.

    Datorita cutiei de viteze PDK a fost obtinut pentru prima data un consum mai mic de 9 litri/100 km. Atat Boxster, cat si Cayman echipate cu noul motor Boxer de 2,9 litri consuma 8,9 litri/100 km, conform standardului EU4 – cu 11% mai putin fata de modelele precedente echipate cu Tiptronic S. Versiunea cu motor de 3,4 litri si cutie de viteze PDK consuma 9,2 litri/100 km, ceea ce reprezinta o scadere semnificativa a consumului (cu 16% mai putin fata de modelele precedente echipate cu Tiptronic S).

    Au fost aduse modificari si la nivelul aspectului exterior, atat la partea frontala, cat si la spate. Noile faruri cu semnalizatoare integrate amintesc de cele de pe Carrera GT, stopurile cu LED-uri sunt integrate intr-un mod elegant in partea posterioara a masinii. Vazute din fata, variantele Roadster si Coupe difera prin designul distinctiv al prizelor de aer. Porsche Boxster are panouri cu difuzoare pentru propagarea aerului, in timp ce modelul Cayman este prevazut cu un deflector de vant.

    Luminile de pozitie orizontale, cu forma alungita si tehnologie LED, amplasate in duzele pentru admisia aerului, contribuie la aspectul stilat al masinii. Un element deosebit il constituie farurile de ceata din dotarea standard – dreptunghiulare la Boxster si rotunde la Cayman.

    Pentru prima data, este disponibil pentru ambele modele un pachet de lumini cu faruri bi-xenon, iluminare dinamica in curbe si faruri cu LED-uri pentru deplasarea pe timp de zi. Acestea inlocuiesc farurile de ceata si constau in patru LED-uri pozitionate unul langa celalalt la Boxster, in timp ce la Cayman cele patru LED-uri sunt aranjate in unitati rotunde, asemanatoare punctelor de pe un zar.

    In Romania, Boxster va costa 49.758 Euro (TVA inclus), iar Cayman 53.460 Euro. Boxster S va fi comercializat la un pret de 59.477 Euro, iar Cayman S va costa 65.185 Euro.

    Vizualizari: 3369