rss

Porsche 911 Turbo in interpretare Rinspeed

  1. 01/05/2007
Rinspeed 911 997 Turbo Le Mans 600
Elvetienii lui Rinspeed sunt renumiti in toata lumea pentru creatiile lor nonconformiste, lucru confirmat si la recent incheiatul salon auto de la Geneva unde au prezentat o masina transparenta, cu panouri din makrolon in locul celor din tabla.

Din cand in cand insa, ei dovedesc ca au si momente de luciditate, propunand tot soiul de pachete dinamice pentru modelele marcii lor favorite, Porsche.

Acesta este deci 997 Turbo Le Mans 600 si este o versiune turbo a ultimului 911 careia inginerii din Tara Cantoanelor i-au aplicat o sumedenie de modificari mecanice menite sa stoarca cat mai multa energie din motorul boxer de 3,6 litri.

Acesta a primit un upgrade pentru sistemul de supraalimentare, o noua evacuare (realizata din fibra de carbon), filtre sport, doua intercooler-e de inalta performanta si un sistem de evacuare cu circuit liber si convertoare catalitice din metal.

Rinspeed 911 997 Turbo Le Mans 600
Au rezultat 600 CP (+120 CP) si 800 Nm (+180 Nm) pentru o acceleratie 0-100 km/h in doar 3,3 secunde si o viteza maxima de 343 km/h. In plus, dinamica pe viraje a fost la randul ei amleiorata, multumita unui sistem de ajustare a suspensiei dezvoltat impreuna cu Bilstein (bazat pe originalul PASM), dar si unui sistem de franare extrem de puternic, cu discuri de 380 mm si etrieri cu opt pistonase in fata si etrieri cu sase pistonase in spate.

Orice 911 Turbo se diferentiaza clar de suratele aspirate, dar Rinspeed s-a hotarat sa duca procesul de individulizare la un alt nivel.

Rezultatul? Spoilerul fata cu componente din fibra de carbon, prizele de aer imense pentru racirea radiatorului si a franelor, eleronul urias (din spate (tot din fibra de carbon) si superbele jante de 20 de inch iti vor asigura un loc unic sub soare... 
Vizualizari: 594