rss

Pontiac G3 se lanseaza in America in 2009 (cu galerie foto)

  1. 18/09/2008
  2. Tags: G3, Pontiac
    Vezi toate fotografiile (15)


    Va mai amintiti de Pontiac-urile de prin anii '60-'70, precum GTO sau Firebird? Ei bine, toate acele modele cu capota prelunga sub care erau "ascunse" motoare care ar fi putut pune in miscare si un vapor sunt de domeniul trecutului.

    Cei de la Pontiac s-au adaptat si ei noilor vremuri si ne dovedesc asta prin aparitia lui G3, un autovehicul compact, care va debuta pe piata de peste Atlantic la inceputul anului viitor. Dar nu va lasati indusi in eroare, Pontiac G3 este, de fapt, Chevrolet Aveo cu alte "haine".

    G3 devine al patrulea model din portofoliul brand-ului american, alaturi de Vibe, sedanul G6 si coupe-ul G5, care va ajuta la diminuarea mediei emisiilor poluante pe intreaga flota de automobile. Pontiac G3 este dotat cu un motor Ecotec cu patru cilindri, 1.6 litri si 106 CP, cuplat la o cutie de viteze manuala cu cinci rapoarte sau una automata cu patru trepte.

    G3 este un model important pentru GM deoarece demonstreaza orientarea gigantului american catre masinile mici, mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil. "Mai mult ca oricand, consumul scazut de combustibil a devenit un factor extrem de important pentru Pontiac. Vibe, G3, G5 si G6 dovedesc ca nu este nevoie sa sacrificam design-ul sportiv pentru a obtine economia dorita", a declarat Susan Docherty, vicepresedinte al marcilor Buick, Pontiac si GMC din cadrul General Motors.

    Cine ar fi crezut ca americanii, care credeau ca daca nu ai cel putin un V8 sub capota, nu esti "om", vor pofti vreodata la masinile de tip european?

    Pentru galerie foto completa dati click aici.


    Vizualizari: 877
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »